U14: 8 játékost adtak a régió válogatottnak

Nagybetűs csapattá formálódott tavaszra a Mercedes-KLA U14, ennek is köszönhető, hogy jobban szerepeltek. Összesen 8 játékos került be emellett az U14-es régió válogatottba, ami külön büszkeségre ad okot Lóczi Péternek, aki elégedetten értékelt. 

U14

Miként értékelnéd csapatod tavaszi teljesítményét?

Rengeteget fejlődtünk az őszhöz képest, és ez pontszámban is megmutatkozott. Ami ennél sokkal fontosabb, hogy technikailag, taktikailag, mentálisan lettünk érettebbek, egész tavasszal csapatként működtünk. Remek hozzáállás, küzdeni tudás, és többször szép és hatékony játék jellemzett minket. Természetesen van még hova fejlődni. Játékban lehetnénk türelmesebbek és pontosabbak, illetve a ki nem kényszerített technikai hibák számát szeretnénk csökkenteni. Úgy gondolom, jó úton járunk.

A szezon előtti célkitűzéseket mennyire sikerült megvalósítani?

A szezon előtti cél a biztos bennmaradás volt, ez egy percig sem forgott veszélyben. Sokkal nagyobb problémát jelentett az, hogy a megyei Bozsik-programos játszadozások után, nagypályás, tétre menő országos I. osztályú bajnokságban kellett helytállnunk. Ez véleményem szerint hatalmas váltás volt a gyerekeknek, az ország 16 legjobb csapata közé tartozni egyrészt büszkeség és elégedettség, másrészt viszont sokszor csalódással és kudarccal jár/járt. De ezekből a vereségekből és kudarcokból erősödtünk meg, és tavasszal mindenki ellen tisztességesen, sikeresen helytálltunk. Jövőre szeretnénk még többet fejlődni, nyilván eredményességben is, de nem ez a legfontosabb. Sokkal fontosabb, hogy merjünk játszani, a gyerekek elhiggyék, hogy igenis jók, és az ország elitjébe tartoznak. Önbizalom és magabiztosság terén amúgy nagyon sokat léptünk előre.

Kiket emelnél ki egész éves/féléves teljesítményük alapján?

Nem szeretnék kiemelni senkit, mert úgy érzem, hogy csapatként teljesítettünk kiválóan. Mindenki ugyanannyit tett a sikerekért, és csapatként álltunk helyt, ami nem volt ránk jellemző ősszel. 8 játékosunk bekerült a régió válogatott keretébe, amit 5 megye ad, ez minden elismerésnél többet elmond.

Mikor kezdődik a nyári felkészülés, hogy néz ki a program?

 

A felkészülés július 11-én kezdődik, a Széktói Stadionban mindennapos edzések, edzőmérkőzések, mini edzőtábor színesíti majd a programot. Lesznek új igazolások, de természetesen mindenkire számítok, bízom benne, hogy megfelelő edzéslátogatottság mellett még sikeresebbek leszünk jövőre. Mindenkinek jó pihenést, nyaralást kívánok, és remélem, hogy kipihenve, feltöltődve fogunk nekivágni az új bajnokságnak! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu