U16: A tavasz második felére álltak össze

Márton Pál szezon közben vette át a csapat irányítását, és noha a tavasz nem kezdődött igazán jól számukra, menet közben összeért az együttes, és végül dobogón zártak az alsóházban.

Márton Pál

Miként értékelnéd csapatod tavaszi teljesítményét?

Ha az eredményeket nézzük, akkor a tavasz első fele hagyott kívánnivalót maga után, kellett egy kis idő, mire összerázódtunk, megismertük egymást, illetve a bajnokság stílusát is. Az már az elején kiderült, hogy az alsóházban is mindenki nagyon keményen harcol a minél jobb helyezésért. Miután rendeztük a sorokat, a hiányzók felépültek, kialakult egy jó csapat, mely mentálisan és taktikailag is erős. Ennek köszönhető, hogy a tavasz második fele jól sikerült, utolsó nyolc meccsünkből csupán kettőt vesztettünk el, így az alsóház dobogóján végeztünk.

A szezon előtti célkitűzéseket mennyire sikerült megvalósítani?

Két célt határoztunk meg, ebből az egyik az volt, hogy lehetőség szerint végezzünk minél jobb helyen, hiszen a siker külön motivációt ad a gyerekeknek. A másik az, hogy minden játékos ki tudjon bontakozni, megkapja a megfelelő bizonyítási lehetőséget, hiszen a kiemelkedőbbek már végig az U17-ben kaptak szerepet. Úgy gondolom, mindkettőnek megfeleltünk, a srácok maximálisan éltek a bizalommal.

Kiket emelnél ki egész éves/féléves teljesítményük alapján?

Volt egy nagyon masszív tengelye a csapatnak, akikre végig lehetett építeni. A tavasz legjobbja Széll Dominik lett, aki kitűnően védett, de ki kell emelni Csalár Ákost, Papp Dominiket, Szekeres Gergőt, Sallai Bencét, Vörös Tamást és Németh Gézát is.

Mikor kezdődik a nyári felkészülés, hogy néz ki a program?

Vannak még kérdőjelek, ezekre hamarosan pont kerülhet, az azonban biztos, hogy július 11-én sportorvosi vizsgálattal kezdődik a játékosoknak a felkészülés. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu