Élményekben gazdagra sikerült az első Mercedes tábor

Múlt héten 40 szerencsés gyerkőc táborozhatott a Széktói Stadionban, akik nem csak a labdarúgással tölthették el a napot. A Mercedes-Benz Gyárral közösen szervezett tábor élményeiről, Lóczi Péterrel beszélgettünk.

Mercedes

A 40 lurkó kivétel nélkül az autógyári dolgozók gyermekei közül került ki, és miután meghirdették a tábort, akkora sikere lett, hogy sorsolással kellett eldönteni, kik is vehetnek részt rajta. Teljesen vegyes társaság jött össze, hiszen 6-15 éves korig, fiúk és lányok is érkeztek.

„A 40 gyerkőccel a koruknak megfelelően foglalkoztunk, az egyik csoportba a 6-8, a másodikba a 9-11, a harmadikba a 12-15 évesek kerültek. A napi programban 3x1 óra sport szerepelt, Verebélyi Gáborral és Németh Viktorral tartottuk ezeket a foglalkozásokat, mint a csoportok felelősei” – mondta Lóczi Péter táborvezető.

A gyerekek tízórait, ebédet és uzsonnát is kaptak a köztes időben, illetve különböző ügyességi feladatokon is részt vehettek, amiket aztán az edzők díjakkal jutalmaztak, így mindig volt ok az örömre.

„Természetesen tízórait, ebédet, uzsonnát is biztosítottunk a gyerekeknek, akik a nagy meleg ellenére nagyon élvezték a hetet. A foci mellett kézműves foglalkozások, aszfaltrajz, pingpong, csocsó, kártya és még sok más játék biztosította számukra a minél élvezetesebb kikapcsolódást. Mindenki megtalálta maga számára a szórakozást. A hét folyamán a versenyeket díjaztuk is, rengeteg ajándékot vihettek haza.”

A gyerekek vegyes futball előélettel érkeztek a táborba, egyesek ugyan már eddig is fociztak, ám akadtak olyanok is, akik más sportágat űztek. Ez azonban senkinek sem jelentett hátrányt, sőt, három lurkót szeretne leigazolni a KLC-KTE SI.

„Néhányan nálunk, egyesek az UFC-ben futballoznak már, de volt itt kosaras és kajakos is, ez viszont a játék során nem számított, igyekeztünk igazságosan kialakítani a csapatokat. Nagy öröm, hogy három tehetséges gyereket is láttunk, akik eddig még nem voltak benne a rendszerben. Energikusak, aktívak, szeretnénk őket a jövőben is a klub kötelékében tartani.”

Lóczi Péter szerint csupa jó élménnyel gazdagodtak a gyerekek, és láthatóan a szülők is elégedettek voltak a táborral, így akár jövőre folytatása is lehet a dolognak.

„A gyerekek láthatóan élvezték ezt a hetet, ebben erősítettek meg minket a szülők is, akik szintén nagyon érdeklődőek voltak. Ez a jelentkezésnél is érződött, hiszen a magas létszám miatt sorsolás után kerültek már hozzánk. Mi készen állunk a folytatásra is, örömmel fogadjuk őket jövőre is! Az edzők mellett ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a hét folyamán segédkezett a lebonyolításban!” – zárta gondolatait Lóczi Péter. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu