Mercedes-KLA körkép: Szivacskiék megint megfricskázták az MTK-t

Szombaton elkezdődött az OTP Bank Liga 2016/2017-es kiírása, és máris örülhettünk egy korábbi kecskeméti sikernek.

szivacski

NBI

Az NBI-ben jelen állás szerint két egykori akadémistánknak szurkolhatunk (az átigazolási időszak még javában tart), közülük Szivacski Donát kezdett az első körben. Az utánpótlás válogatott játékos ismét a védelem jobboldalán szerepelt, a Vasas pedig csakúgy, mint a tavaszi utolsó körben, megverte (0-1) Dunaújvárosban az MTK-t. 

Kitl Miklós öröme csak azért lehet picit visszafogottabb, mert a kispadról nézhette végig a DVTK idegenbeli sikerét (1-2) Felcsúton. A Diósgyőr 1998 után verte újra idegenben a Videotont.

Edzőmeccsek

Az NBII-ben és az NBIII-ban még javában tart az alapozás, így itt csak edzőmeccseket játszanak egyelőre a csapatok. Friss hír, hogy Lévai Norbert az SZTK-tól az SZEOL-hoz igazolt, ahol Bartucz Martin egyelőre próbajátékon szerepel. A szegediek a Szolnoktól kaptak ki 2-1-re, Lévai kezdőként, Bartucz csereként játszott.

A ZTE legutóbb az NK Mura ellen tudott nyerni 2-0-ra, Patvaros Zsolt kezdőként, Bailo Dávid csereként léphetett pályára.

A BFC Siófok Telkiben edzőtáborozott múlt héten, melynek során a Videoton II. ellen nyert (2-1), majd a ciprusi Apollonnal döntetlent játszott. Gréczi Gábor mindkét meccsen kezdett, az Apollon ellen gólpasszt jegyzett.

A Békéscsaba Algyőn edzőtáborozott, ám az időjárási viszonyok miatt szombati meccseik elmaradtak. Szerdán azonban még 1-0-ra legyőzték a SZEOL-t, Szalai Dániellel a kezdőcsapatban, a vendégeknél Lévai kezdett, Bartucz csere volt.

A Budaörs Monoron nyert 3-1-ra, Csillag Dárius kezdőként kapott szerepet.

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu