Ismerkedjünk az új arcokkal!

Az már biztos, hogy 7 új játékossal készül a szezonra a Kecskeméti LC. Az újak közt akadnak visszatérők, rutinos és fiatal játékosok, sőt, a kecskeméti futball aranygenerációjának tagja is. Őket mutatjuk be most részletesen.

KLC

A legnagyobb név egyértelműen Farkas István (32 éves), akinek a neve összeforrt a kecskeméti futball legnagyobb sikereivel. Pista sajátnevelésű játékos, még Nagy László idejében, 18 évesen került fel a felnőtt csapatba az NBII-ben. Az 5-ös dressz azóta is kíséri, ebben nyerte meg 2008-ban az NBII-t, majd 2011-ben a Magyar Kupát a csapattal. Az élvonalban 56 meccsen öltözött lilába, ezeken 4 gólt szerzett, a kupagyőzelem után került Ceglédre, ahol előbb kölcsönben, majd végleg átigazolva futballozott 2015 nyaráig a másodosztályban. A tavalyi szezont Tiszakécskén töltötte, és már csak azért is nagyon örülhetünk visszatérésének, mert a TVSE kétszer is az ő góljával győzött le minket.

Balog Marcell (28) is a visszatérők táborába tartozik, ráadásul ő is kecskeméti nevelés. 2006 októberében debütált a felnőtt csapatban a Makó ellen, rögtön góllal, majd második fellépésén a Tuzsér ellen is betalált, a szezont végül 3 góllal zárta. Egy rövid feröeri kitérő után, már az NBI-be tért vissza (több részletben összesen 11-szer játszott), majd kölcsönben szerepelt az NBII-ben Békéscsabán és Cegléden, összesen 22 gólt szerezve. Marcinak már van rutinja a megye I. megnyerésében, éppen Némedi Norberttel Kiskunfélegyházáról. A 2013/2014-es szezonban 39, majd 2014 őszén 16 gólt termelt a KHTK színeiben. Nem sok jó emléket őriznek róla a szomszédban sem, hiszen az utóbbi egy évben az osztrák védőket keserítette.

Hajnal Gábornak (24) is élénk élményei lehetnek a kecskeméti öltözőről, hiszen több részeltben is futballozott nálunk. Kiskőrösről indulva került 2004-ben az utánpótlásba, majd két évvel később előbb az MTK, majd a Győr akadémiáján pallérozódott. 2010-ben tért vissza, az U19-ben és az NBIII-as tartalékok közt futballozott, majd Baja és Szentlőrinc következett karrierjében. Új jobbhátvédünk 127 meccset játszott a harmadosztályban, ahol tavaly is alapember volt, az NBII-ben 29-szer lépett pályára.

Kitl Zoltán (24) igazi futball családban nőtt fel, hiszen két öccse Diósgyőrben futballozik, édesapja pedig edzőként dolgozik. Közös bennük, hogy mind a négyen kötődnek Kecskeméthez, Krisztián és Miki innen került a miskolciakhoz, József pedig az utánpótlásban dolgozott. Zoli karrierje Kiskunmajsáról előbb az MTK-hoz, majd a Fradihoz vezetett, és egy rövid időt Kecskeméten is eltöltött, de végül felsőoktatási tanulmányait helyezte előtérbe. Egy súlyos térdsérülés is hátráltatta, de az utóbbi három évben a megye egyik legjobb támadójává nőtte ki magát, összesen 41 gólt szerezve a Kiskunmajsa és a Kecel színeiben.

Toricska Rajmond (23) Nagykőrösről érkezik, itt is kezdte a futballt, majd egy rövid kecskeméti kitérő után került Újpestre. A fővárosiaknál végig járta a felnőtt csapatig vezető utat, egy alkalommal az NBI-ben is pályára léphetett, majd Kozármislenybe és Salgótarjánba került. Az NBII-ben 25, az NBIII-ban 8 meccset játszott a széleken bevethető középpályás.

Toricskával érkezik egy csapattársa is Petrics Branko (29) személyében, aki eddig villogott a felkészülési meccseken. Petrics a középpályán bevethető, Vladan Szavics mezszámát megörökölve eddig jelezte, bírja a hagyatékot, hiszen a Paksnak nem akármilyen szabadrúgást lőtt. Branko már 2010 óta Magyarországon futballozik, Monoron, Üllőn és Nagykőrösön játszott eddig, az NBIII-ben 99 meccsen 11 gólt lőtt, a megyei élvonalban pedig 57 fellépésén 26-ot.

Végül, de nem utolsósorban érkezett Nádudvari Alex (24) Gyöngyösről, aki Heves megyei bajnok lett ebben az évben, csapatával pedig osztályozót is játszhatott. A Mórahalom elleni párharc során gólt is rúgott, a bajnokságban 27 meccsen 21-szer talált a kapuba. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu