Mercedes-KLA körkép: Gréczi bombagóllal kezdte a szezont!

Elkezdődött az NBII-es bajnokság is, melyben idén már 20 csapat küzd a feljutásért, illetve a kiesés elkerüléséért. Rögtön az első körben főszereplő lett egy korábbi akadémistánk, Gréczi Gábor ugyanis szenzációs góllal vezette sikerre a Siófokot.

Gréczi

NBI

Szivacski Donát és a Vasas tovább folytatta parádés szezonkezdetét, az angyalföldiek ezúttal a Videoton vendégeként nyertek úgy 2-1-re, hogy a hazaiak már csak a lefújás előtt tudtak szépíteni. A találkozót végigjátszotta Szivacski, aki továbbra is stabil pont a védelem jobboldalán.

A Diósgyőr nagy vereségbe szaladt bele a Ferencváros vendégeként (6-2), Kitl Miklós ezúttal nem került keretbe.

NBII

A szezon nyitómeccsét Csákváron rendezték, ahol a Budaörs albérletben kapott ki a Kisvárdától 2-0-ra. Csillag Dárius a szünetben állt be a BSC-be.

Villámrajtot vett az újonc Cegléd, mely Albertirsán játszik egyelőre szintén albérletben. A CVSE 3-0-ra mosta le az NBI-ből érkező Békéscsabát, a hazaiaknál Farkas András, a vendégeknél Szalai Dániel játszott végig, Verebélyi Konrád (CVSE) és Bagi István (Békéscsaba) kispados volt.

A tavaly még szintén NBI-ben szereplő Puskás Akadémia 3-3-as döntetlennel kezdett Soroksáron, Pekár László nem volt keretben.

Rögtön egy szegedi rangadót rendeztek Gyulán, ahol a Szeged 2011 végül 1-0-ra legyőzte az újonc SZEOL-t. A vendégeknél Lévai Norbert 90 percet kapott.

Az újonc Mosonmagyaróvár bravúrnak örülhetett, hiszen 2-1-re győzték le a tavalyi bronzérmes Zalaegerszeget. Hazai oldalon Koszó Balázs kezdett, a vendégeknél Patvaros Zsoltot a szünetben cserélték le.

A Siófok sokáig 0-0-ra állt otthon a Vác ellen, ám a 61. percben beálló Gréczi Gábor három pontot érő gólt rúgott a hosszabbításban. Érdemes megnézni (1:41-től), hiszen szépségdíjasra sikerült. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu