Győzelemmel kezdtük a szezont!

Vasárnap Bácsalmáson kezdte a szezont a Kecskeméti LC, és Némedi Norberttel felálló együttesünk Urbán, valamint Balog góljainak köszönhetően hozta el a három pontot.

Balog

Balog Marcell megszerezte elős bajnoki gólját is, mely végül 3 pontot ért

Nem a legideálisabb helyzetben készülhetett csapatunk a találkozóra, ugyanis két sérülés is csökkentette Némedi Norbert variációs lehetőségeit. Nemesvári Dániel egy teljesen ártalmatlan helyzetben szenvedett az edzésen lábközépcsont törést, ami után több hét gipsz vár rá első körben, Hajnal Gábor pedig combizom sérüléssel bajlódik, ami szintén néhány hét pihenővel jár. Emellett egy távozónk is van, Szabó György az utolsó héten jelezte, nem tudja összeegyeztetni már a jövőben polgári állását az edzésmunkával.

Szűk kerettel indult tehát csapatunk Bácsalmásra, ahova így Németh István és Rapi Kristóf személyében két Mercedes-KLA játékos utazott, Némedi Norbert pedig a kezdőcsapatba jelölte magát. A mérkőzés jól indult számunkra, hiszen gyorsan fölénybe kerültünk, és végig igyekeztünk a kapujukhoz szegezni a hazaiakat. Néha a PVSE ki tudott bújni a szorításból, egy nem túl veszélyes szabadrúgással, illetve Harnos távoli lövésével próbálkoztak. Az első igazi ziccer Balog Marcell előtt adódott, akit azonban megviccelt a gyep, így mindenki előtt elment lecsúszó beadása. Két alkalommal kezezést reklamáltak játékosaink egy-egy szöglet után, a gól pedig egyre inkább a levegőben lógott. Nádudvari lövését még kitolta Eckert, majd Petrics lövésénél a kapufáról pattant kifelé a labda, ám végül utóbbi szögleténél már tehetetlenek voltak a hazaiak. Urbán robbant be kitűnő ütemben az ötösön, majd közelről a kapuba belsőzött.

A második félidőben kicsit hátrébb vonta védekezését a Kecskeméti LC, segítve ezzel a kontrajáték hatékonyságát, de majdnem rosszul sült ez el. Előbb Harnos ugratta ki kitűnő ütemben Gulyást, aki azonban nem találta el a kaput, majd Harnos maga is helyzetbe került, ám ekkor Váczi mutatott be hatalmas bravúrt. Ezt követően szerencsére sikerült rendezni a sorokat, Petrics könnyen gólt is szerezhetett volna, ha Eckert nem lép ki jó ütemben. A 71. percben aztán Urbán lépett ki jól a védelemből, miután a megszerzett labdát jól játszotta meg, tovább ment az akcióval, a visszapasszból pedig kapura tört. Ekkor érkezett a keresztezni igyekvő védő, aki azonban a labdát jó ütemben megtoló kapitányunk lábát találta el a tizenhatoson belül. Az ítéletvégrehajtó Balog Marcell volt, aki ki is lőtte a bal alsót, megduplázva ezzel előnyünket. A hajrához közeledve úgy tűnt, eldőlt a találkozó, ám ekkor Harnos lépett ki remekük, ballal pedig a hosszúba lőtt. A hosszabbításban még egy felívelés okozott számunkra némi riadalmat, ám vezetésünket végül megtartottuk, három ponttal indítva ezzel a szezont.

A Kecskeméti LC tartalmas hét elé néz, hiszen szerdán 17 órakor Kiskőrösön kupameccs következik, majd vasárnap 17:30-kor az Akasztó ellen játsszuk első hazai tétmeccsünket.


Bácsalmási PVSE – Kecskeméti LC 1-2 (0-1)

Megye I. 1. forduló, Bácsalmás

PVSE: Eckert – Bögre (Varga 75.), Rudics (Figura 81.), Balázs, Jeszics – Sztojanovics V., Szotjanovics M., Párczen (Györki 59.), Farkas D. – Harnos, Snyehola (Gulyás 50.).

KLC: Váczi – S. Juhász, Rozsi, Urbán, Farkas I. – Toricska, Némedi, Petrics, Kitl (Molnár 90.) – Nádudvari (Sudár 90.), Balog.

Gól: Harnos (87.) ill. Urbán (41.), Balog (73. – büntető)

Sárga lap: Farkas D., Sztojanovics V., Jeszics, Rudics ill. Petrics, Toricska

Ifi mérkőzés: Bácsalmás - KLC-KTE SI 5-1

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu