Salami mesterhármasával nyertünk Baján

Szombaton rangadóval folytatta a szezont a Kecskeméti LC, hiszen a mieink Baján léptek pályára a bajnokság 3. fordulójában. A meccs hőse Eugene Salami volt, akinek a mesterhármasával 3-0-ra nyerni tudtunk.

Salami

Már az első percekben mezőnyfölénybe kerültünk, és kisebb lehetőségek után a vezetést is gyorsan megszereztük. Kitl és S. Juhász is rácsaphatott Némedi kitűnő indítására, végül előbbi lövését még védte a kapus, ám a visszatett labdára Salami érkezett középen, és közelről nem hibázott. A folytatásban könnyen növelhettük volna előnyünket, előbb Toricska lőtt fölé nagy helyzetben, majd Salami csúsztatott mellé egy beadást két védővel a nyakán. Az ivószünet előtt még ismét Salami lőtt fölé, ezt követően Balog találta el a kaput, majd Mucsi két bravúrt is bemutatott egy percen belül az előbb említett két támadó közeli lövésénél. A kihagyott helyzetek majdnem megbosszulták magukat, amikor Nébl végezhetett el jó 25-ről szabadrúgást, Váczinak bizony nyújtóznia kellett, hogy kitolja a bal felsőből. Szünet előtt még Petrics távoli bombája, majd Nébl újabb helyzete jelentett izgalmat, de maradt a 0-1.

Fordulás után megint sorjáztak a kecskeméti helyzetek, Nádudvari lövését a gólvonalról vágta ki egy védő, majd Salami ziccerben Mucsiba lőtt, Toricska pedig fölé. A 67. percben aztán csak megszületett a nagyon fontos második gól, Némedi levágódó szabadrúgása után Farkas ívelte vissza a labdát, Salami pedig üresen érkezve a bal alsóba csúsztatott. A gól után inkább a mezőnyjáték dominált, sok szabálytalanság tördelte a játékot. A Baja megint egy Nébl szabadrúgás után került közel a gólszerzéshez, ami elsőre kijött Vácziról, de az ismétlést bravúrral védte. A 84. percben aztán lezárta a mérkőzést Salami, aki egyedül ugorhatott ki, majd a kapust is kicselezve lőtt az üres kapuba. Sajnos a hajrára maradt egy szomorú esemény is, Balog jött ki rosszul egy párharcból, mely után nem tudta saját lábán elhagyni a gyepet. Támadónk bokasérülést szenvedett, melynek súlyosságáról csak az orvosi vizsgálatok után kapunk pontosabb képet.

A Kecskeméti LC legközelebb a Magyar Kupában lép pályára, szerdán 17 órakor Géderlakon, melynek tétje már az országos táblára kerülés. Szombaton aztán ismét a Széktóiban láthatjuk a lila-fehéreket, szintén 17 órakor a Jánoshalmát fogadjuk a bajnokságban. 


Bajai LSE – Kecskeméti LC 0-3 (0-1)

Megye I., 3. forduló

Baja: Mucsi – Medovy (Hernády D. 58.), Holczer (Szádeczky 46.), Csengő (Jenei 64.), Tallér – Patai, Gazsi – Fabók, Nébl (Kudella 86.), Hernády – Nagy E.

KLC: Váczi – S. Juhász, Urbán, Némedi, Farkas – Balog (Molnár 86.), Kitl, Petrics, Toricska (Bódai 73.) – Nádudvari (Németh 85.), Salami.

Gól: Salami (10., 67., 84.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu