A legnehezebb meccs jön a Kupában – beharangozó

Szerdán Géderlakra utazik csapatunk a Magyar Kupa utolsó megyei fordulójában, és noha ellenfelünk a megye III-ban szerepel, egyáltalán nem nézünk könnyű összecsapás elé.

KLC

A Géderlak magasan kilóg a megye III-ból, hiszen az utóbbi években szinte mindig hatalmas fölénnyel végeztek az élen, ám utánpótlás csapatok hiányában eddig nem vállalták a magasabb osztályt. Szó szerint is érthetjük, hogy az előző szezonban ellenfelük sem volt, hiszen mind a 30 bajnokijukat megnyerték, ehhez 170 rúgott és csupán 12 kapott gól párosult. Érdemes megjegyezni azt is, hogy legutóbb 2014 novemberében veszítettek pontokat a bajnokságban (1-1 a Homokméggyel), 2013 októbere óta vereséget sem szenvedtek.

Az imponáló bajnoki mérleg mellett minden évben nagy hangsúlyt fektetnek a kupaszerelésre is, igazi specialistának számítanak már a megyében. Tavaly egészen az elődöntőig meneteltek, és ott is csak a Tiszakécske tudta őket megállítani egy 1-0-os győzelemmel. 2015-ben döntőt játszottak (A KLC-t is kiejtették a negyeddöntőben), melyet ugyan elbuktak a Bácsalmással szemben, ám ezzel jogot szereztek az országos táblára. Ott a Tiszakanyár legyőzése után a Debrecent is fogadhatták, a Loki végül 3-0-os sikerrel jutott tovább. Az országos amatőr kupa döntőjét azonban megnyerték, Szolnokon verték az Inter CDF-et 2-1-re. A megyei kupa megnyeréséhez egyébként 2013-ban is nagyon közel jártak, akkor csak büntetőkkel kaptak ki a fináléban a Hetényegyházától.

Némedi Norbert ennek tükrében igazán nehéz meccsre számít, ám nem változtat korábbi gyakorlatán, ezúttal is bízik a fiatalokban:

„Folytatjuk az eddig megkezdett utunkat, ahogy korábban, úgy most is fontos szerep várhat a fiatalokra. Nyerni szeretnénk Géderlakon, ahol egy kupában hagyományosan jól szereplő csapattal találkozunk, hiszen ebben az esetben már az országos táblára kerülhetünk.”

Nemesvári Dániel és Maczelka Gábor továbbra is sérült, rajtuk kívül biztosan nem lép pályára Balog Marcell sem, Csizmadia Tamás pedig a vállát fájlalja. A Kecskeméti LC eddig magabiztos sikerekkel vette az akadályokat, Szabadszálláson 16-0-ra, Kiskőrösön 3-0-ra, Soltvadkerten 4-1-re nyertünk, ám ellenfelünk is értékes skalpokat gyűjtött. A Géderlak a Kalocsa, a Jánoshalma és a Harta személyében, három megye I-es riválisunkat is búcsúztatta már.

Géderlak KSE – Kecskeméti LC

Magyar Kupa, 4. forduló, Géderlak (térkép ITT)

2016.08.31. (szerda), 17:00

Játékvezetők: Béleczki László (Molnár László, Freibert Ágoston László)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu