Kölyökliga: Nem sikerült jól az első játéknap

Kovács TamásHétvégén rendezőként kezdte meg a Kölyökligát a Mercedes-KLA U12-es csapata. A hazai bemutatkozás nem sikerült jól, Kovács Tamás jobb védekezésben és helyzetkihasználásban bízik a folytatásban.

A Mercedes-KLA a Debrecentől és az Újpesttől 1-0-ra, míg a Gödöllőtől 4-1-re kapott ki, így pont nélkül zárta az első játéknapot. Az első forduló után Kovács Tamást kértük fel egy értékelésre:

„Első meccsünkön a Debreceni Labdarúgó Akadémia volt az ellenfél, egy kevés helyzetet hozó, kiegyenlített első félidő után, a második játékrészt enyhe debreceni fölény jellemezte. Helyzet továbbra sem sok adódott, ám egy szöglet utáni hibát az ellenfél kihasznált. A folytatásban az Újpesttel kerültünk szembe, ahol az első játékrész szintén kiegyenlített játékot hozott, viszont a második félidőben sikerült átvenni az irányítást, több helyzetet is kidolgoztunk, egy szabályosnak tűnő gólt is szereztünk. Végül a lefújás előtti pillanatokban, egy kapunk előtt eladott labda vezetett az Újpest sikeréhez. Ebben a találkozóban sokkal több volt. A Gödöllővel zártunk, sajnos az elején védekezésben dekoncentráltak voltunk, ennek eredménye háromgólos hátrány lett. Mentünk az eredmény után, sikerült szépítenünk, emellett háromszor léptünk ki a kapussal szemben egy az egyben, sajnos ezek a lehetőségek kimaradtak. Ahogy lenni szokott, az ellenfél büntetett, negyedik góljával eldöntötte a mérkőzést. Összességében egységesebb játékot mutattunk, mint az edzőmeccseken, azonban helyzetkihasználásban, határozottabb védekezésben fejlődnünk kell.”                                                                    

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu