Szomszédvári rangadó jön a Kecskeméti LC számára – beharangozó

Szombaton gyakorlatilag a szomszédba utazik a Kecskeméti LC, hiszen a mieink az újonc Lajosmizse vendégei lesznek. A tavalyi megye II-es ezüstérmes eddig masszív ellenfélnek bizonyult mindenki számára, ráadásul van egy kiegyenlítetlen számlánk is velük szemben.

Salami

A Lajosmizse azon kevés csapat közé tartozott tavaly a megyében, mely úgy döntött él a lehetőséggel, és magasabb osztályban is kipróbálja magát. Az utóbbi két évben ezüstérmesek voltak a Városföld mögött az északi csoportban, ám mivel riválisuk nem akart osztályt váltani, a második ezüst után belevágtak ők. Mint minden újonc csapatnak, ez a szezon elsősorban náluk is a tapasztalatszerzésről szólhat, de eddigi teljesítményükkel nem lógnak ki a mezőnyből. A Harta, a Kunszállás és a Kecel ellen döntetlent játszottak, legutóbb Kiskunhalason szenvedték el első vereségüket. Sokkal aggasztóbb, hogy elveszítették gólvágóikat, hiszen miután Kis Richárd nyáron Kerekegyházára igazolt, Szécsényi Attila térdszalag sérüléssel dőlt ki, ő tavaly 36 gólt lőtt a másodosztályban. A Lajosmizsével szemben maradt adósságunk is a tavalyi évről, hiszen rövidke kupaszereplésünknek éppen ők vetettek véget, miután 3-1-re nyerni tudtak hazai pályán.

A Kecskeméti LC keretével kapcsolatos hír, hogy Nemesvári Dániel elkezdhette a rehabilitációt, ám egyelőre a mankót még nem hagyhatta el lábközépcsonttörése után. Balog Marcell bokája szépen javul, a könnyített terhelést a csapattól külön már megkezdhette. Némedi Norbertet még a Jánoshalma elleni sikert követően kérdeztük várakozásairól:

„Az előző szezonban kiemelkedő csapatnak számítottak a másodosztályban, elvállalták a magasabb osztályt, az első fordulók alapján masszívnak tűntek. Esélyesként kell pályára lépnünk, de egyetlen csapatot sem becsülünk le attól függetlenül, hogy gólgazdag meccseket játszunk. Ugyanúgy készülünk ellenük, mint máskor, szeretnénk nyerni Lajosmizsén is!”

A lajosmizsei sporttelep bő 20 percre van Kecskeméttől, pontos címe: 6050 Lajosmizse, Mizsei utca 7-9. (Térképes segítség ITT).

A belépők egységesen 500 forintba kerülnek majd a helyszínen.

Lajosmizsei VLC – Kecskeméti LC

Megye I., 5. forduló, Lajosmizse

2016.09.10. (szombat), 16:30

Játékvezetők: Polyák Attila Péter (Hagymási Attila, Farkas László)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu