A helyzetkihasználás továbbra sem megy

Nagy Lajos értékelt

Megye I-es csapatunk a 10. helyen zárta le az őszi szezont, melyet követően Nagy Lajos vezetőedzőt kértük fel egy hosszabb értékelésre.

– Hogyan láttad a bajnoki teljesítményt?

– Hazai pályán a tavalyi évhez képest jól szerepeltünk, az idegenben megszerzett egyetlen pont viszont nagyon kevés. Előre tudtunk lépni labdabirtoklásban, sokkal több helyzetet is alakítunk ki, játékban közelebb kerültünk az élcsapatokhoz. Sikerült pontokat is szereznünk ellenük, például a Jánoshalma vagy a Kalocsa ellen, de a Kiskunfélegyházától is csak szoros meccsen kaptunk ki. Általában a hozzáállással és az akarattal is elégedett voltam, egyedül a kiskunhalasi meccsünk lóg ki a sorból, ahol tulajdonképpen kapura lövés nélkül vert meg minket a hazai együttes. Egyébként nagy létszámban, megfelelő szinten tudtunk dolgozni, a képzettség és az erő megvan a csapatban, a rutinon még dolgozni kell, ezen viszont csak az idő segít.

– Mi miatt maradt benned főleg hiányérzet?

– Sajnos a gólszerzés terén nem sikerült az előrelépés. Bozsik Máté 9 gólos, de nem tudtunk felnőni mellé, a helyzeteink ugyan megvannak, de szinte mindet elhibázzuk. Nem csoda, hogy utána Patvaros Zsolt jön a sorban a maga 2 góljával. A támadóharmadban, stresszhelyzetben még mindig rossz döntéseket hozunk. Hiányzik ebben a csapatrészben a többiektől az a 3-4 gól, amivel máris jobban állnánk a tabellán, illetve a már említett rutin. Sajnos a félév során meghatározó játékosok is kidőltek, eltiltások és betegségek is sokszor nehezítették a dolgunkat, ami miatt kevés volt az állandóság a kezdőcsapatot illetően.

– Kiket emelnél ki?

– Négy játékos nevét mindenképpen kiemelném. Kormos Dávid szinte hiba nélkül védett ősszel, Patvaros Zsolt vezéregyéniség volt, Csordás Máté jó teljesítményt nyújtott, míg Bozsik Máté rendkívül gólerősen játszott.

– Mi kell ahhoz, hogy előrébb tudjon lépni a csapat?

– Általában fegyelmezett a védekezésünk, hiszen csak öt csapat kapott nálunk kevesebb gólt, ugyanakkor a védőharmadban elkövetett hibákat csökkenteni kellene. Kulcsfontosságú a helyzetkihasználás is, 8-10 ponttal többet szerezhetünk, ha higgadtabbak vagyunk a kapu előtt, ami már elegendő is lenne a középmezőnyhöz.

– Várható-e mozgás a csapatban télen?

– Nem tervezünk igazolásokat, egy jó felkészüléssel biztos vagyok benne, hogy előre tudunk lépni. Módra és Szappanos felépülésével két jó játékossal is bővülhet a keret tavaszra. A téli alapozás január 10-én kezdődik, amit nem terveztünk ilyen koránra, de január 12-én már edzőmeccsünk lesz a megyei amatőr válogatott ellen, felkészülésüket szokásunkhoz híven most is örömmel segítjük. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu