A középmezőny elérése lesz női csapatunk célja az NB II-ben

Szabó Erika vezetőedzőt kérdeztük

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a leány U19-es, illetve a felnőtt női csapatunk elmúlt években nyújtott kiemelkedő eredményeit és a lány labdarúgóink képességeit látva klubvezetésünk úgy döntött, hogy felnőtt női csapatunkat nem a vármegyei bajnokságban, hanem az NB II-ben fogja versenyeztetni.

Az MLSZ Versenybizottsága nevezésünket el is fogadta, így az NB II. Keleti-csoportjában gyűjtögethetjük a pontokat a következő idényben.

Nagyon régóta szeretném, hogy Kecskeméten legyen NB II-es női labdarúgócsapat. Csapatszinten és egyénileg is kiváló játékosaink vannak, fizikálisan és technikailag is meg fogják állni a helyüket az NB II-ben – mondta a vezetőedzőnk, Szabó Erika, aki az U19-es csapatunkkal egymás után két bajnoki címet is ünnepelhetett. Az ő irányításával vágnak neki a lányok a következő, kihívásokkal teli évnek.

A másodosztályú női együttesünk 70 százalékát az U19-es bajnokcsapatunk fogja alkotni, 20 százalékát a vármegyei bajnok felnőtt keretünk, illetve lesznek visszatérőink is. Vígh Diána korábbi NB I-es játékos egykoron nálunk, utána a fővárosban, az Astra csapatában játszott, azonban sérülés miatt három évre abbahagyta a labdarúgást, most viszont visszatér hozzánk. Csakúgy, mint Filutás Alexandra, aki válogatott szintű játékos volt, egy térdsérülés az ő karrierjét is hátráltatta, de boldogan tért vissza hozzánk, illetve Gattyán Eszter is egy év kihagyás után fogja erősíteni keretünket.

Az első szezon biztosan tanulóév lesz számunkra, hiszen idősebbek, rutinosabbak ellen fogunk játszani. Megítélésem szerint az NB II. Keleti-csoportja erősebb, mint a Nyugati. Olyan klubokkal kell megküzdenünk, amelyek gyakran az élvonal kapujában jártak, vagy akár játszottak is ott. A Vasas, az Újpest és a Nyíregyháza is rendszerint a feljutásért küzd, illetve az Eger és a Hatvan is komoly utánpótlásbázissal és remek játékosokkal rendelkezik. Láttam több NB II-es mérkőzést, és a kereteket, illetve a saját csapatunkat látva a középmezőnybe várom magunkat. Ez lehet a reális célunk – tekintett előre Szabó Erika.

Az NB II-es szezon az augusztus 31-szeptember 1-i hétvégén veszi kezdetét, csapatunk a nyitófordulóban Nyíregyházára látogat, míg az első hazai találkozónkra egy héttel később az Eger ellen kerül majd sor. A Simple Női Kupában az első körben erőnyerők leszünk, a második fordulóban a TIGRE Hungary FC Kft. – Csepel TC mérkőzés továbbjutója lesz az ellenfelünk augusztus 17-én vagy 18-án.

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu