A nagyobbak ellen is megállták a helyüket az U10-es lányok

Évértékelő

Folytatjuk szezonértékelőink sorát, ezúttal az U10-es leány csapatot vesszük górcső alá. A lányok csapata menet közben folyamatosan alakult, de végig összetartó, egymást szerető közeg jellemezte őket.

Szutor Sándor vezetőedző beszámolója: – A bajnoki szezon során teljesen átalakult a szeptemberben U11-es korosztálynak indult leánycsapatunk. Az ősznek úgy vágtunk neki, hogy az előző évi csapatunk fele eggyel nagyobb korosztályban folytatta a munkát. A nálam maradó lányokból csupán hárman voltak valójában U11-es korúak. Ők kora tavaszig velünk készültek, de mérkőzéseket vagy a 2013-as fiúk között Bozsik tornákon, vagy a regionális U12-es leány bajnokságban tudtak játszani. Márciustól pedig edzésekre is a nagyobb korcsoporthoz kerültek. Így tulajdonképpen csapatunk U10-es együttessé vált. A legfontosabb célom már ősszel az volt, hogy minél jobban növeljük a lányok létszámát, lehetőleg olyanokkal, akik a következő szezonban is nálunk maradhatnak. Ezt sikerült is elérni.  A tél folyamán csatlakozott hozzánk egy tiszaalpári és egy lakiteleki lány is, akik a saját klubjuk igazolt játékosai maradtak még, de ősszel visszavárjuk őket a KLC-hez is. Nagyon jelentős változás volt idén, hogy az MLSZ új, tornarendszerű bajnokságot indított a 12 és a 10 éves lányok számára. Örömmel fogadtam a kezdeményezést, hiszen eddig a lányok csak fiúk ellen tudtak mérkőzéseket játszani, ami nem volt éppen a legjobb megoldás. Ezeken a regionális tornákon hat csapat játszott egymással, alkalmanként 3-4-5 mérkőzést. Így húsznál is több meccset tudtunk játszani. A találkozókon természetesen az eredmény másodlagos volt, bár azokból is jócskán pozitív mérleggel jöttünk ki. Sokkal fontosabb volt az, hogy a játékosok egyénileg nagyon sokat profitáltak belőlük. Öröm volt látni, ahogy a lányok egyre nagyobb barátságban vannak a labdával, és hogy mennyit fejlődtek néhány hónap alatt. Amiben minden riválisunk fölé nőttünk, az a küzdeni tudás és a határozottság volt. Sajnos több csapat is folyamatosan pályára küldött a mérkőzéseken túlkoros (akadt, amikor több évvel idősebb) játékosokat is. A KLC-s lányok viszont bárkivel képesek voltak felvenni a harcot, jócskán fizikai hátrányban is sorra nyerték a párharcokat. Ennek a hozzáállásnak és az utazásokkal járó „kalandoknak” is köszönhető, hogy egy nagyon jó szellemiségű, vidám, egymásért és magukért küzdeni tudó csapattá vált a Kecskeméti Labdarúgó Club U10-es csapata.

Csapatnévsor:

Dániel Petra, Dömötör Zora, Kasza Lili, Laki Hanna, Laki Zara, Parádi Emma, Parádi Janka Napsugár, Somodi Réka, Skernyók Alíz, Szőke Karolina, Varga Zsófia,

A csapattal edzett: Borsos Boglárka (Lakitelek), Hanna Czimer Kitti (Tiszalpár),

Az U8-as fiúkkal edzett, az U10-es bajnokságban velünk játszott: Fekete Zsófi Edit, Stix Laura Barbara, Szivák  Ilona Angéla (ők szeptembertől az U10-es lányokkal készülnek tovább)

Az U12-es csapattal készült, az U10-es bajnokságban velünk játszott: Polyák Édua

Év közben az U12-es csapathoz került át: Horváth Vanda, Péter Villő, Róna Lili.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu