A nyíregyháziak elleni vereséget Cegléd elleni győzelemmel javították az U17-esek

Váratlan vereség után szép győzelem 

A nyíregyházi Filo SE csapatával játszott vasárnap hazai pályán U17-es együttesünk a regionális kiemelt bajnokság keleti-csoportjának 11. fordulójában. Bár a mieink a tabellán az előkelő 5. pozíciót foglalták el, míg a nyírségiek a 12. helyet, mégsem a mi csapatunk győzött. Ez volt ugyanis az a meccs, amin szinte semmi sem jött össze.

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése: – A tabella és az előzetes hírek alapján mi voltunk az esélyesei a mérkőzésnek, ennek szellemében támadólag léptünk fel a nyíregyháziak ellen, akik 9-10 emberrel a saját kapujuk elé tömörülve védekeztek. A mérkőzés elején szögeltekkel, betörésekkel és beadásokkal is veszélyeztettük a nyíregyházi kaput, de sajnos gólt nem sikerült szerezni. A félidő közepére a nyíregyházi csapat első és második kontráját is góllal zárta, amivel kétgólos előnybe került. A félidő végén egy öngóllal már 0-3 volt az állás. El kell mondani, hogy ezen a napon sokkal tompábban játszottak a srácok a szokottnál és nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. A második félidőt gyakorlatilag egy térfélen is le tudtuk volna játszani, a vendégek őrizték előnyüket, mi pedig egy kapura játszottunk, ennek eredménye számos ziccer, két kapufa és egy szerzett gól lett, így a vendégek 3–1-re győztek és megérdemelten vitték el a három pontot. A mérkőzés tanulsága, hogy a helyzeteket be kell lőni és folyamatosan koncentrálni kell elől is és hátul is. Dolgozunk tovább, elég sűrű a program, de bízunk a jó folytatásban!

Mercedes KLC – Filo SE 1–3 (0–3)

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 11. forduló

A KLC összeállítása: Csizmadia L. – Kothencz (Molnár 46.), Barna (Asztalos 55.), Csizmadia D., Czumbil – Losonczi, Ozsváth (Diószegi 35.), Doktor (Dérfi 77.) – Nagy G., Nagy D. (Marton 46.), Zábrádi (Dienes 77.).

Gólszerzők: Dienes Martin (85.), ill. Fejes Milán (29.), Bocskai Dávid (34.), Kothencz Kolos Lajos (44. – öngól).

Szerencsére gyorsan jött a javítási lehetőség, ugyanis három nappal később - szintén hazai pályán - a Cegléddel játszott U17-es csapatunk. A 9. fordulóból elmaradt meccset nagy küzdelem után sikerült megnyerni. A mieink kétszer is vezetést szereztek, ám a Cegléd mindkétszer egalizált, azonban Asztalos 77. percben lőtt góljára már nem jött vendég válasz, így Pap Szabolcs együttese 3-2-re nyert! 

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése: - A hétvégi váratlan vereség után mindenképp győzni akarunk és ezért mindent meg is tették a srácok. Sajnos a játék hagyott maga után kívánnivalót, de legalább a három pontot sikerült megszerezni. A mérkőzés elején egy szép támadás után szereztünk megérdemelten vezetést, így egygólos előnnyel mentünk szünetre. Megbeszéltünk, hogyha hátul sikerül hiba nélkül lehozni a második félidőt, akkor meglesz a meccs. Sajnos már az első percben egy hiba után egyenlített a Cegléd. Ezután egymás hibáiból éltek a csapatok, ebből mi követtünk el eggyel kevesebbet, így sikerült megnyerni 3-2 a mérkőzést, így továbbra is tudunk tapadni az élcsapatokhoz. Szombaton nagy nap lesz a srácok számára ugyanis sikerült kiharcolni a Magyar kupában a legjobb 32 közé jutást, így vendégül láthatjuk a Paks csapatát, amely jelenleg az ország 10 legjobb U17-és csapata között van. Igazi értékmérő lesz ez a srácok számára, biztos vagyok benne, hogy mindenki 110%-ot szeretne majd nyújtani a mérkőzésen. 

Mercedes KLC – Ceglédi VSE 3–2 (1–0)

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 9. fordulóból bepótolt meccs

A KLC összeállítása: Bogdán – Molnár, Barna, Csizmazia, Czumbil – Losonci (Dienes 69.), Doktor, Diószegi – Zábrádi, Nagy G. (Asztalos 60.), Marton (Kothencz 60.)

Gólszerzők: Doktor Ádám (20.), Nagy Gábor (58.), Asztalos Dániel (77.), ill. Omaghe Noel (47.), Konrád Ákos (66.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu