Az utolsó pillanatokban nyerte meg idegenbeli rangadóját az U13-as fiú gárda

A két gólszerzőnk Horváth Szilárd és Csikai Vendel volt

Szombaton Iváncsára utazott U13-as csapatunk a bajnokság tavaszi rájátszásának 6. fordulójában. A két együttes pár héttel ezelőtt Kecskeméten 3-3-as döntetlent játszott egymással, így most is benne volt a pakliban, hogy izgalmasan fog alakulni az összecsapás. Ez így is lett, a mieink szereztek vezetést, majd az Iváncsa pár perccel később egalizált, az utolsó szó viszont Szalai Krisztofer csapatáé volt, amely így megszerezte a győzelmet.

Szalai Krisztofer vezetőedző értékelése: – Nagyon agilisan kezdtük a találkozót, csapatszintű magas presszinggel már a saját térfelükön komoly nyomást helyeztünk a hazai csapatra, aminek egy labdaszerzés utáni gyors találat lett az eredménye. Az egész mérkőzésen domináltunk, a mi akaratunk érvényesült, noha az ellenfelünk egy vitatott büntetővel egyenlíteni tudott, az óriási csapatmunkánknak és a győzni akarásunknak köszönhetően 2 perccel a játékidő vége előtt megszereztük a győztes találatot. Nagyon büszke vagyok az összes játékosomra, megfelelő hozzáállással és maximális taktikai fegyelmezettséggel hozták le a mérkőzést. Megbeszéltük, hogy mikor és melyik zónákban szeretnék extra nyomást helyezni ellenfelünkre, ennek köszönhető az is, hogy mindkettő gólunkat közvetlen labdaszerzés után szereztük. A labdavesztéseink után azonnal szűkítettük a területeket, végre mind a csapatszintű, mind az egyéni védekezésünk hatásosan működött, így kevés komoly lehetőséget adtunk az ellenfelünknek a gólszerzésre. Dolgozunk tovább, célunk a hátralévő mérkőzéseinken megismételni ezt a remek teljesítményt.

Iváncsa KSE – Mercedes KLC 1–2 (0–0)

A KLC összeállítása: Virág Géza – Kunos Benedek, Telek Dominik, Kovács Martin – Horváth Szilárd, Borsos Hunor – Csikai Vendel, Téti Zsombor, Gál János.
Csereként pályára lépett: Fülöp Ákos, Tari Tivadar

Gólszerző: Horváth Szilárd, Csikai Vendel

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu