Bajnokot vert a KLC a Megye I-ben

A Kalocsa, az Akasztó és a Bácsalmás után a KLC a negyedik, amely le tudta győzni a Félegyházát

A már biztosan aranyérmes Kiskunfélegyháza látogatott Kecskemétre a Megye I. utolsó előtti, 25. fordulójában. A szombat délutáni találkozón rendkívül koncentráltan és kiváló stratégiával futballozott a KLC, ennek köszönhetően – nagy bravúrt végrehajtva – győztek! A végeredmény 2–1 lett. A KLC jelenleg 27 pontos, így a Kecellel és az Akasztóval holtversenyben áll, míg az utolsó fordulóbeli ellenfelét, az utolsó előtti helyezett Kalocsát három ponttal előzi meg.   

Márton Pál vezetőedző értékelése: – Mindenekelőtt gratulálunk a Kiskunfélegyháza bajnoki címéhez! Úgy is készültünk erre a mérkőzésre, mint ahogy egy bajnok csapat ellen illik. Próbáltunk minden információt beszerezni a jelenlegi játékukról és ehhez alakítani stratégiánkat. Azt tudtuk, hogy labdabirtoklásban és a mezőnyben fölénk fognak nőni, így olyan meccstervet alakítottunk ki, amivel labda nélkül is megvalósulhat az, hogy a mérkőzés menetét mi irányítsuk. A találkozó elején egy komolyabb, majd egy kissé szerényebb helyzete volt ellenfelünknek, ezeket nem tudták gólra váltani. Ezután viszont a terveink szerint a mi akaratunk érvényesült, védelmi vonalainkat nem tudták feltörni, megbontani. A kontráinkban folyamatosan ott volt a gólszerzés lehetősége, így elmondható, hogy már az első félidőben is nekünk volt több és veszélyesebb támadásunk. A mérkőzés képe a második játékrészben sem változott, a félegyháziak továbbra sem tudták megbontani a védelmünket, hiába álltak át három védőre. Az ellentámadásaink az idő elteltével egyre hevesebbek és pontosabbak voltak, köszönhetően annak is, hogy futó mennyiségben és minőségben ellenfelünk fölé nőtünk! Így nem volt meglepetés, hogy megszereztük a vezetést, majd azt növelni is tudtuk. Ha jobban koncentrálunk a helyzeteknél, akkor a gólarány nagyobb is lehetett volna. Összeségében minden szempontból egy nagyon érett, racionális játékot mutattatunk be, olyat, amelyet igazából nem is vártunk a csapattól. Megérdemelten tartottuk itthon a három pontot a forduló meglepetését produkálva! Végül egy kérdés azért felmerült bennünk: lehet felnőttünk?

Kecskeméti LC – Kiskunfélegyháza 2–1 (0–0)  

Megyei I., 25. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion
2023. május 20., 17:00

A KLC összeállítása: Kormos Dávid Zoltán – Varga Mihály, Ludvigh Zalán (Szabó Dominik 92.), Major Dávid (Patvaros Zsolt 91.), Kurucz Dávid (Szabó Valentin 81.), Kele Álmos, Kőrös József, Kovács Dániel, Ónodi Attila, Bessenyei Rajmond Bence (Mag Gábor 90.), Schneider Ákos.

Gólszerzők: Urbán Pál (59. – öngól), Varga Mihály (72. – tizenegyesből), ill. Oroszi Dániel (94.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu