Előkelő helyen zártunk a megye I-ben

Véget ért az ősz.

Szombaton a Kerekegyháza – Kiskunhalas (2-0) mérkőzéssel lezártul a megye I. őszi szezonja, több mérkőzést már nem rendeznek, miután a csapatok éltek az önkéntes folytatás lehetőségével. Több mérkőzést is a tavaszi szezonban pótolnak így majd, a folytatásnak az ötödik pozícióból vághatunk majd neki.

Bozsik Máté lett a házi gólkirály ősszel

Nagy Lajos együttese a középmezőnyben szeretne végezni a szezon végén, igaz, Patvaros Zsolt nyár elején elmondta, véleménye szerint akár az első hatba is lehet esélyük bekerülni. Ez részben már megvalósult, hiszen az évet biztosan az ötödik helyen fejezi már be csapatunk. Nem szabad azonban elkényelmesedni tavasszal sem, hiszen a középmezőny rendkívül sűrű, a 4-11. hely között csupán öt egység választja el a klubokat, ráadásul a KHTK még csak tíz mérkőzést játszott le. Nem lesz könnyű dolga megtartania ezt a helyezést fiatal együttesünknek, hiszen a Kalocsa, a KHTK és a Jánoshalma elleni találkozóink maradtak el, és mindhárom csapat bizony meghatározónak számít a megyei élvonalban, ketten most is a bajnoki címre hajtanak.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, a házi góllövőlistán Bozsik Máté végzett az élen 7 találattal, amivel már majdnem beállította tavalyi góltermését, ehhez már csak egy hiányzik neki. Ezzel persze biztosan nem éri be, ha ilyen ütemben termeli a gólokat 2021-ben is, akkor akár a gólkirályi címért is versenyben lehet. Jelenleg a jánoshalmi Harnos Zsoltán vezet 10 góllal, mögötte Eugene Salami (9), illetve Káli Tibor, Kovács Péter és Sibalin Dániel (mindannyian 8 góllal) következik a sorban. Érdekesség, hogy Sibalinon kívül minden gólvágó viselte korábban a KLC mezét. „Cucun” kívül még Major Dávid jutott el legalább 5 gólig, a többiek igazságosan megosztoztak góljainkon.

Nagy Lajossal a leállás után készült hosszabb interjú, melyben elmondta:

„Azért állunk ilyen előkelő helyen, mert a velünk egyforma képességű csapatokat szinte kivétel nélkül legyőztük, csak az erősebb riválisoktól kaptunk ki. Kicsi hiányérzetem azért van, mert a három döntetlenünkből kettő nyerhető volt véleményem szerint, összességében talán négy pont bennünk maradt. A látottak alapján a helyünkön vagyunk, most már az lesz a cél, hogy ebből tavasszal se adjunk lejjebb.”

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu