Fantasztikus győzelmet arattak az eddig még veretlen éllovas ellen az U19-es lányaink

Csapatunk uralta a meccset és megérdemelten győzött

Igazi rangadó várt az U19-es regionális leány bajnokságban csapatunkra. A mieink ezelőtt egy vereséget szenvedtek el, és az ellen a Gyulai Amazonok ellen kellett játszania, amelyik 8-ből 8 meccset megnyert. Mérkőzéseik nagy részét ráadásul komoly fölénnyel nyerték a gyulaiak, a forduló előtt +59-es volt a gólarányuk.

A mieinket sem kellett lebecsülni a meccs előtt, sőt, a találkozón hamar megmutatták, miért is számítanak joggal a gyulaiak kihívójának. Pláne annak tudatában, hogy csapatunk címvédő a bajnokságban…

A találkozó tehát jól indult Szabó Erika tanítványai számára, Kis Lili Anna a 17., majd a 26. percben is beköszönt. Igaz, a szünet előtt szépítettek a vendégek, de a második játékrészben Szöllősi Lora Lotti eldöntötte a három pont sorsát. Jelenleg a KLC és a Gyula is azonos mérleggel áll, ellenfelünk csupán a jobb gólkülönbségével előz meg bennünket.

Szabó Erika vezetőedző értékelése: – A veretlen Gyulai Amazonok csapatával találkoztunk. Ellenfelünk a tavalyi évben nem indult az U19-es bajnokságban, így csak sejtésünk volt a csapatuk erejéről. Eddig minden mérkőzésüket nagy gólaránnyal nyerték, a góllóvőlistát is gyulai játékos vezeti. Küzdöttünk az elemekkel és az erőteljesebb felépítésű ellenfelünkkel. Megszámolhatatlan esés-kelés tarkította a játékot. Az első félidő elején Kiss Lili Anna két találatával megnyugodott a csapatunk és helyzetek sorát alakították ki a játékosok, amiből sajnos több gól nem született. Még az első félidőben egy szabadrúgás után szépített a Gyula. A második játékrészre ellenfelünk is nagyobb sebességre kapcsolt, de egyenlíteni nem sikerült. A lányaink is nagyobb elánnal álltak játékba és a sok kidolgozott helyzetből megszületett a harmadik találatunk. Nem írhatom, hogy férfias küzdelem volt, de az " amazon" jelzőt most a mi lányaink bitorolták.

Mercedes KLC – Gyulai Amazonok 3–1 (2–1)

Leány Regionális U-19 Dél-Keleti csoport 9. forduló
2023. november 19.
Kecskemét, NJE Gamf pálya

A KLC összeállítása: Tóth K. – Szaszkó T., Jakab, Bertalan, Csenki (Zsoldos 55.), Kis, Tóth Sz., Horváth, Györe, Szöllősi, Tóth R.

Gólszerzők: Kis Lili Anna (17., 26.), Szöllősi Lora Lotti (76.), ill. Nagy Katalin (35.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu