Fantasztikusan hajrázott, a 88. percben még hátrányban volt, mégis győzött az U19

A srácok a tavaszi szezon legjobb játékát produkálták

A fordulót megelőzően még dobogós pozícióban álló Hódmezővásárhely otthonában lépett pályára U19-es csapatunk a regionális kiemelt bajnokság 22. fordulójában. A mieink a 8. helyről vágtak neki a mérkőzésnek. Ősszel ez a két csapat gólnélküli döntetlenre végzett egymással, így most is kiélezett küzdelemre volt kilátás.

Ennek megfelelően nem is okozott csalódást a találkozó, sőt. Jó iramban zajlott a meccs, és bár kétszer is vezettek a hazaiak, mégis csapatunk győzelmével ért véget a találkozó. A félidei 1–1 után a a 63. percben megszerezte a vezetést a Hódmezővásárhely, és ezt a helyzeteink ellenére sokáig meg is tartotta, azonban a 88. percben jött az egyenlítés, majd a 92. percben megnyertük az összecsapást!

Ozsváth Ferenc vezetőedző értékelése: – A műfűvön, nagy melegben kezdődő mérkőzés első félideje közepes iramban kezdődött, dobogós ellenfelünk labdabirtoklási fölényével. Ennek ellenére csapatunknak adódott több gólszerzési lehetősége kihasználva a védekezésük mögötti nagy területeket. Házigazdánk szerezte meg ennek ellenére a vezetést egy jó ütemű mélységi indulás következtében. Az egyenlítés egy látványos átlövéssel sikerült. A második félidőben labdabirtoklásban ellenfelünk fölé nőttünk, ám egy szabadrúgásból mégis ők szereztek előnyt, amit egy 30 méteres mélységi passz után tudtunk egalizálni. Az utolsó pillanatokban egy gyors kontra után sikerült legyőzni az egyébként jó játékosokból álló hazaiakat. A tavaszi szezon legjobb játékát produkáltuk!

Hódmezővásárhelyi FC – Mercedes KLC 2–3 (1–1)

MLSZ Regionális U19 Kiemelt Kelet 22. forduló
Hódmezővásárhely
2024. április 28.

A KLC összeállítása: Zsikla – Zoboki (Doktor 72.), Banó, Selmeci, Bujdosó, Ludvigh, Szabó D. (Nagy D. 87.), Csikós, Zábrádi (Pesti 78.), Losonczi (Kecskeméti 87.), Horvát.

Gólszerzők: Kónya Ádám (14.), Buzás Richárd (63.), ill. Szabó Dominik (31.), Ludvigh Zalán (88.), Selmeci Márk (92.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu