Gólzáporos sikert aratott az U19

A második félidőben hatszor is eredményesek voltak Pap Szabolcs fiai

A Hódmezővásárhellyel találkozott szezonbeli utolsó előtti hazai mérkőzésén a KLC U19-es együttese. A második helyen álló kecskemétiek előtt komoly lehetőség van arra, hogy az alsóházi csoportjukat megnyerjék. Ehhez kötelező volt a győzelem az előző két meccsét elbukó hódmezővásárhelyi csapat ellen.

A találkozót ennek megfelelően végig uralták a hírös városiak, és bár az első gólra várni kellett, miután megtört a jég, nyolc gólig meg sem álltak. A KLC ezzel a győzelemmel már 22 pontos, csakúgy mint az egy meccsel többet játszó Hajdúszoboszló. Szoros az élmezőny, hiszen a Gyulának 21, a Tiszakécskének 19 pontja van. Május 24-én a kécskeieket fogadja a KLC, míg 27-én Hajdúszoboszlón lép pályára – az a meccs akár bajnoki döntő is lehet.  

Pap Szabolcs vezetőedző így értékelte a Hódmezővásárhely elleni 8-1-es győzelmet: – Érdekes mérkőzés elé néztünk, tudtuk, hogy nyernünk kell ahhoz, hogy versenyben maradjuk az alsóház megnyeréséért. Ennek megfelelően támadólag léptünk fel a meccs elején és az első tizenöt percben öt-hat százszázalékos ziccert dolgoztunk ki. Sajnos a gond az volt, hogy a befejezésnél nem volt meg a kellő koncentráció, így helyzeteink közül egyet sem sikerült értékesíteni. A félidő további részében tizenegyest is hibáztunk, de az ivószünet után végre megtört a jég, három perc alatt sikerült két gólt is szerezni. Ez megnyugtatta a csapatot, talán túlságosan is, ellenfelünk egy kósza ellentámadásból szépített, így egygólos előnnyel mehettünk szünetre. A második játékrészben már kijött a tudásbéli különbség és a helyzeteinket is nagyobb arányban használtuk ki, így a győzelmünk ilyen arányban is teljesen megérdemelt. Jobb koncentrációval bőven tíz rúgott góllal zárhattuk volna a találkozót.

Mercedes-Kecskeméti LC – Hódmezővásárhelyi FC 8–1 (2–1)

Regionális U19-es bajnokság, Dél-keleti csoport, alsóház, 13. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion
2023. május 21., 13:00

A KLC összeállítása: Szabó Zs. (Falusi 70.) - Török, Schneider, Kele – Szabó D., Mag G. (Csizmadia 46.), Domokos (Diószegi 46.), Ludvigh Z. (Szabó B. 70.), Banó – Koncz (Csillag 57.), Varga G. (Vincze 70.).

Gólszerzők: Mag Gábor (24.), Szabó Dominik (28., 87.), Török Máté (59.), Ludvigh Zalán (62.), Varga Gergő (67.), Kele Álmos (73.), Vincze Tamás (84.). ill. Pálinkás Róbert (38.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu