Így várják a régiós tornát a megyei válogatott játékosok

Bozsik, Dostyicza, Urlauber és Kitl válaszolt.

A megyei válogatott szombaton 11:00-kor Pest megye ellen kezdi meg Füzesgyarmaton a régiós tornát, a kétnapos torna előtt néhány játékost is megkérdeztünk arról, hogy várják a tornát, illetve mit jelent számukra az, hogy a megyét képviselhetik.

Bozsik Máté (KLC):

„Őszinte leszek, az őszi teljesítményemmel személy szerint nem vagyok elégedett, de nagy boldogsággal tölt el az, hogy most meghívót kaptam. Nagyon jók az első benyomásaim, mert bár csak kétszer tudtunk találkozni, a körülmények profik voltak, és mindenkinek jó volt a hozzáállása. Újonc vagyok, de két évvel ezelőtt is figyelemmel követtem a válogatott menetelését, így nem lehet más a célunk, mint az országos döntő megnyerése. Magam részéről igyekszem minél több góllal és gólpasszal meghálálni Vanó Sándornak és stábjának a bizalmat. Büszkeséggel tölt el, hogy válogatott lehetek, ugyanakkor nem kevés önbizalmat is ad számomra, amire az igazat megvallva nagy szükségem van. Szeretném, ha tavasszal én és a csapat is jobban teljesítenénk, ehhez a meghívó is lökést adhat.”

Dostyicza Dániel (Kalocsa):

„Válogatottnak lenni mindig egy rang, illetve felemelő érzés, ha elismerik az ember egész éves munkáját. Megtisztelő számomra, hogy már negyedszerre kaptam meghívást. Jó érzésekkel gondolok vissza a korábbi tornákra is, mindig egy nagyon összetartó társaság jött össze, akikkel azóta is tartom a kapcsolatot, mondhatni baráti a viszony. A csapat gerince megmaradt, köré főleg labdaügyes játékosokat hívott be a mester, úgy gondolom, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Sajnos lesznek hiányzóink a korábbi évekhez képest, de ha nehezen is, meg fogjuk oldani a pótlásukat. Kalocsai játékosként külön öröm számomra, hogy vezetőedzőnkre, Kohány Balázsra immáron másodedzőként számítanak. Abszolút elhivatott a szakma iránt, nagyon jól kiegészítik egymást Vanó Sándorral. A két évvel ezelőtti döntőt alighanem sosem fogom elfelejteni, de abból kiindulva idén sokkal erősebbek leszünk, hiszen tényleg apró nüanszokon múlott a győzelem, ami akkor kifelé jött, most befelé fog menni. Az összetartásokon azt láttam, hogy mindenki átérzi a válogatottság súlyát, mindenki kezdőbe akarja verekedni magát. Ezek alapján bizakodó vagyok. A csapat és a csapategység megvan, a cél adott, már csak meg kell nyernünk a tornát.”

Urlauber István (Jánoshalma):

„Két éve Eifert Jani volt a vetélytársam kapus poszton, most Oroszi Tibi is csatlakozik hozzánk. Én akkor és most sem éreztem azt, hogy presztízs versengés lett volna köztünk, szerintem ez itt nem is erről szól. Megtiszteltetésnek vesszük, hogy itt lehetünk. Természetesen azért minden kapus szeretne jól teljesíteni és védeni, ezt úgy kell kezelni, hogy egészéges konkurencia legyen. Jó a viszony köztünk, emberileg is szakmailag is nagyon véleménnyel vagyok mindkettőjükről. Bárki is fog védeni, bíztatni fogjuk egymást. Két évvel ezelőtt csak büntetőkkel kaptunk ki a döntőben, ezüstérmesek lettünk, ami a megye eddigi legjobb eredménye. Nagyon jó volt akkor a társaság, nagy élmény volt csapattagnak lenni. Az idei keret is arra a magra épül, hiszen jó teljesítményt nyújtottunk, de több új és fiatal játékos is csatlakozott. Biztos vagyok benne, hogy mindenki bizonyítani akar, bízom benne, hogy hasonló eredményt tudunk elérni.”

Kitl Zoltán (SC Hírös-Ép):

„Két éve súlyos sérülést szenvedtem el a döntőben, utána igyekeztem bizonyítani, hogy a sérült sportoló is sportoló. Első lépésben nagyon nehéz volt elfogadni a kialakult helyzetet, de miután azonosultam a problémákkal, új célokat kellett meghatároznom. Mondanom sem kell, az egyik az volt, hogy visszakerüljek a válogatottba… Szerintem aki a megye II-ből jön, mindig extra motivációval érkezik és 110 százalékot szeretne nyújtani, mint például két éve Káli Tibi, aki 6 meccsen 4 gólt szerzett. Az SC-Hírös-Ép csapatából én vagyok az első, aki képviselheti Bács megyét, természetesen nagyon büszkék rám, de szeretném, ha ez a szám minden évben növekedne. Nehéz előre az esélyekről beszélni, de az biztos, hogy nagyon sok rutinos játékos fog hiányozni a legutóbbi keretből. Magasan van a léc, de nem a legmagasabban. Megfelelő hozzáállással, illetve egy jó edzővel el tudjuk érni a céljainkat. Mindenki elismeri Vanó Sándor munkásságát, és éppen ezért tiszteljük. Sanyi bácsi mindig is játékospárti volt, közvetlen és őszinte. Ő a mérleg nyelve a hangulat és az eredményesség között. Igazán megérdemelne már egy aranyérmet.”

A regionális torna programja: 

11.30 (szombat):

11:00: Bács-Kiskun - Pest

15:00: Bács-Kiskun - Csongrád

12.01. (vasárnap):

10:00: Bács-Kiskun - Békés

15:30: Bács-Kiskun - Jász-Nagykun-Szolnok

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu