Izgalmas meccsen verte Csongrádot Bács megye

4 pontot szerzett az első játéknapon Bács-Kiskun megye. 

A Pest megye elleni 0-0-os döntetlent követően, második meccsét Csongrád legjobbjai elleni vívta szombaton Bács megye. A végig kiélezett és izgalmas találkozón végül szinte végig vezetett Bács, de nagyon meg kellett dolgozni a három pontért.

A találkozó gyors Bács megyei góllal indult, egy indításra ugyan jól lépett ki Garamvölgyi kapus, de a csúszós és vizes labda megviccelte, így kiejtette azt, az akciót végig követő Dostyiczának csak az üres kapuba kellett passzolnia (0-1). Csongrád szervezett, formás focival rukkolt elő ennek ellenére, igyekeztek nyomást gyakorolni Eifert kapujára, de csak mellé szálló átlövésig jutottak, a védelem stabilan állt a lábán. A 18. percben aztán ismét Dostyicza pillanatai következtek, jól lépett be tizenhatoson belülre, majd szinte az alapvonalról lőtt gólt ballal a meglepett kapus mellett (0-2).

Fordulás után igyekezett rátenni egy lapáttal Csongrád, ez helyzeteket is hozott, de 8 méterről, szemben a kapuval sem tudtak betalálni. A 42. percben aztán góllá érett erőfeszítésük, egy lecsorgó labdát Szilágyi vágott be közelről. Szerencsére a gólra góllal válaszoltunk, négy perccel később Kitl lőtt távolról, amit ugyan még kiütött Garamvölgyi, de pont a csereként beálló Szabó Zsolt elé, aki nem is hibázott (3-1). A mérkőzés így is nyitott maradt, az 52. percben egy balról középre lőtt labdát Széll vágott be közelről (3-2). A hajrában nagy erőket mozgósított az ellenfél, de kontrából Bács megyei lehetőség is adódott, az eredmény azonban már nem változott.

Bács megye a szombati játéknapon így 4 pontot szerzett, vasárnap 10:00-kor Békés, majd 15:30-kor Jász-Nagykun-Szolnok ellen kell harcba szállni a pontokért.

Bács-Kiskun megye – Csongrád megye 3-2 (2-0)

Jegyzőkönyv itt!

Vanó Sándor: Nagyon örülök a győzelemnek, nagyon értékes, hiszen egy jó csapatot sikerült legyőznünk. Sajnálom, hogy mindig jött egy-egy olyan hiba, amikor már két góllal is vezettünk, de akarattal és szívből játszott a csapat, így rászolgáltunk a sikerre. Ellenfelünk frissebb volt, hiszen nekik ez volt az első meccsük, ezt lelkesedéssel kompenzáltuk. Összeségében nagyon elégedett vagyok az első játéknappal, látatlanban a 4 pontot akár előre is aláírtam volna. Nyilván az ember telhetetlen és álmodozó, de köszönöm a srácoknak és a stábnak is a mai napot!

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu