Megye I.: Augusztus végén kezdődhet a bajnokság

Július 3-ig lehet nevezni.

Az MLSZ BKMI körvonalakban már tájékoztatta a klubokat a 2020/2021-es szezon menetéről, a hivatalos versenykiírás az MLSZ jóváhagyásával lesz nyilvános. A KLC már rendelkezik a szezonra érvényes megye I-es licenccel, így már csak nevezni kell a bajnokságra, melyre július 3-ig lesz lehetőség.

Ez a határidő egyben azt is jelenti, hogy ezt követően alakulhat ki a bajnoki mezőny minden osztályban. A szezon most is kupameccsekkel indulhat, a megyei selejtezőket augusztusban bonyolítja lesz az MLSZ BKMI. A tervezet szerint már a hónap első hétvégéjén megrendezik az első fordulót, de a lebonyolítás attól is függ, hogy mennyi klub nevez a sorozatra, hiszen a kupában csak a megye I-es csapatoknak volt kötelező indulnia tavaly. A megyei bajnokságok tervezett kezdése augusztus 22-23., vagy 29-30., itt szintén figyelembe veszik a nevezők számát, illetve az NB-s bajnokságok rajtját.

Megye I-es licenccel 16 klub rendelkezik, mellettük a Tiszakécske II. tartalék együttesként nevezhet, így akár nőhet is az élvonalban résztvevők száma.

A 16 megye I-es licencet megszerző klub: 

Akasztó FC, Bajai SK (megye II.), Bácsalmási PVSE, Harta SE, Jánoshalmi FC, Kalocsai FC, Kecel FC, Kecskeméti LC, Kerekegyházi SE, Kiskőrösi LC, Kiskunfélegyházi HTK, Kiskunhalasi FC, Kiskunmajsai FC (megye II.), Lajosmizsei VLC, Soltvadkerti TE, Szabadszállási SE.

A Tiszakécske II. nem vett részt az eljárásban, esetükben az NBII-es licenc automatikus indulási jogot ér. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu