Megye I-es licencet kaptunk

17 klubnak lehet esélye a megye I-re.

Bár a megyei bajnokságok továbbra is szünetelnek, az MLSZ BKMI már lezárta a következő szezonra szóló megye I-es licenceljárást. Egyesületünk férfi felnőtt csapata megfelelt a követelményeknek, így a 2020/2021-es szezonra is a legmagasabb osztályra nevezhetünk. 

Az eljárásban 16 klub vett részt, a Tiszakécske II-nek nem kellett külön papírokat benyújtania. A névsort az idei megye I-es mezőny mellett, két megye II-es gárda alkotja: a Baja és a Kiskunmajsa is megfelelt a kritériumoknak. A versenykiírás szerint maximum 16 csapattal rajtolhat majd el a bajnokság, a végleges létszám a nyári nevezések után alakul ki, ami már a klubokon múlik innentől. Feljutó biztosan nem lesz, az éllovas Jánoshalma, illetve kihívói sem kértek NBIII-as indulási engedélyt.

Érdekesség, hogy a megye II- északi csoportját vezető SC Hírös-Ép nem vállalta a magasabb osztályt, ahogy a második Tiszaalpár sem, a harmadik helyen álló Kiskunmajsa azonban új szereplő lehet, ahogy a déli csoportot vezető Bajai SK is. A Kiskunmajsa 2016, a Baja 2017 után szerepelhet ismét a negyedosztályban.

A 16 megye I-es licencet megszerző klub: 

Akasztó FC, Bajai SK (megye II.), Bácsalmási PVSE, Harta SE, Jánoshalmi FC, Kalocsai FC, Kecel FC, Kecskeméti LC, Kerekegyházi SE, Kiskőrösi LC, Kiskunfélegyházi HTK, Kiskunhalasi FC, Kiskunmajsai FC (megye II.), Lajosmizsei VLC, Soltvadkerti TE, Szabadszállási SE.

A Tiszakécske II. nem vett részt az eljárásban, esetükben az NBII-es licenc automatikus indulási jogot ér. 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu