„Minden korosztályban vannak tehetséges játékosaink, akikből labdarúgó válhat” – Parti Gyula

Szakmai évértékelő

Az elmúlt hetekben csapataink vezetőedzőivel értékeltük a mögöttünk hagyott 2023/24-es szezont. Ezúttal klubunk szakmai vezetőjét, Parti Gyulát kértük, hogy szakmailag foglalja össze nekünk az elmúlt hónapok tapasztalatait, illetve előretekintettünk a következő irányre is:

– Mi volt a legfontosabb eredménye a klubnak a mögöttünk hagyott szezonban?

– Célként tűztük ki, hogy minden korosztályban indítsunk csapatot, még a legkisebbeknél is, és nagy örömre ezt sikeresen teljesítettük. A legkisebbek a Bozsik Programban, a 7-10 évesek a Kölyökligában is szerepeltek. A nagyobbak a regionális bajnokságokban versenyeztek, és jellemzően a középmezőnyben végeztek. Az eredményességet tekintve a lányok kiemelkedő szezonon vannak túl, hiszen a felnőtt és az U19-es csapatok arany-, az U16 bronzérmes lett.

– Szakmailag összességében sikeres szezonnak lehetett elkönyvelni a 2023/24-es idényt?

– Igen, több szempontból is sikeres szezont zárhattunk. Ezt abban látom leginkább, hogy sok nálunk focizó gyermek nagy fejlődésen ment keresztül. Jó példa erre, hogy U13-as korosztályban válogatottunk is volt a Körzet Központ válogatottjában. Minden korosztályban van 3-4 olyan tehetséges fiatal, akiből labdarúgó válhat! Ez nagy szó, ugyanis klubunkba zömmel azok járnak sportolni, akik a tanulást is nagyon komolyan veszik, és nem elsődleges céljuk, hogy labdarúgóvá váljanak.

– Férfi felnőtt csapatunk a 13. helyen zárta a bajnokságot. Mi okozta azt, hogy nem sikerült az élmezőnyben, vagy a középmezőnyben végezni?

– Sajnos az előző szezonunk abszolút nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztük. Ez leginkább rajtunk kívülálló okok miatt alakult így, főleg a sérülésekre gondolok itt. A szezon végére leginkább ifisták alkották a csapatot, de így is összeállt a játék a bajnokság végére. Márton Pál vezetésével látni a fejlődést a fiatalokon! Célunk, hogy a keret magja együtt maradjon, és jövőre a középmezőnyt célozzuk meg. Idővel hiszem, hogy ennél komolyabb babérokra is törhet férfi felnőtt csapatunk.

– A női szakág sikerességéről már volt szó, és a bajnok U19-es, valamint a női csapatunk az NB II-ben fog indulni a következő idénytől. Mit jelenthet ez a klubnak?

– Ez hatalmas eredmény egyesületünk életében! nagy lökést adhat a kecskeméti női labdarúgásnak, hogy magasabb szinten versenyezhetünk, megérdemelten. Bízom benne, hogy ennek eredményeképp még több kislány választja majd sportágának a focit.

– Hol kell leginkább fejlődnie a klubnak?

– A következő időszakban nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni az óvodai és iskolai foglalkozásaikra. Egyre több sportágat űzhetnek a gyerekek magas szinten Kecskeméten, és ez azzal jár, hogy egyre nehezebb becsalogatni őket a foci világába. Aki kisgyerekként ügyes labdarúgásban, az ügyes kézilabdában, kosárlabdában és más egyéb sportágakban is. Több iskolával szeretnénk felvenni a kapcsolatot, és szeretnénk, ha a legtehetségesebb gyerekeket a labdarúgás felé tudnánk terelgetni.  

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu