Újabb fiatalok mutatkoztak be, presztízsmeccset nyert felnőtt csapatunk

Visszavágtunk az Örkénynek

Szerdán az Pest vármegyei első osztályban kiválóan szereplő Örkénnyel játszottunk hazai pályán edzőmérkőzést.

Felnőtt csapatunk legutóbb nyáron idegenben mérkőzött meg az örkényiekkel, és akkor hétgólos vereségbe szaladtunk bele szintén edzőmeccsen. Ahogyan arról a meccs beharangozójában is szó volt, az eredmény ellenére az a felkészülési meccs hasznos volt, hiszen jó hatást gyakorolt a vereség a játékosokra.

Most a téli felkészülés során azonban lehetőségünk adódott arra, hogy a 9–2-es vereségre válaszoljunk, és hazai pályán bizonyítsunk. Ehhez mérten a játékosaink remekül álltak bele az összecsapásba, és végül 2–1-re meg is nyerték azt.

Az eredeti tervek szerint a következő előkészületi mérkőzésünk vasárnap a Monor ellen lett volna, azonban ellenfelünk lemondta a találkozót. Csapatunk viszont nem marad edzőmeccs nélkül, hiszen az Újpest U19-es csapat ugyancsak edzőpartner nélkül maradt, így a lila-fehérek meghívására szombaton 12 órakor a fővárosban lépünk pályára.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Ahogyan a meccs előtt is mondtam, értékmérőnek tartottam az Örkény elleni találkozót. Nyáron nagyon megszenvedtünk ellenük, kinyílt számukra a gólzsák, emiatt most presztízst csináltunk ebből a „visszavágóból”. Ebben a játékosaink is partnerek voltak, kiválóan játszottak, betartották a taktikai utasításokat. A mutatott játékunk meggyőző volt, emiatt a győzelmünk is megérdemelt. Háromszor harminc percet játszottunk, és volt olyan félóra, amikor a legfiatalabb játékosaink kaptak lehetőséget. Az elképzeléseinket ők is betartották, és örömteli, hogy három újoncot is avathattunk Ozsváth Ádám, Zoboki Krisztián és a kapus Bogdán Zalán személyében. A felkészülési időszakunk a megfelelő mederben zajlik!

Kecskeméti LC – Örkényi SE 2–1

Felkészülési mérkőzés
2024. február 7., szerda, 19:00
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves pálya

A KLC összeállítása: Halasi – Bessenyei, Fleig, Katona, Kele, Márki, Pintyi, Schneider, Selmeci, Szabó Sz., Terbe.
Csere: Bogdán, Domokos, Ludvigh, Ónodi, Récsei, Szabó D., Ozsváth, Zoboki.

Gólszerzők: Pintyi Roland, Szabó Szabolcs.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu