Utolsó bajnokiján is győzött a már aranyérmes női felnőtt csapat

20 forduló alatt 53 pontot szerzett és magabiztosan nyerte meg a bajnokságot a KLC

Szombaton került sor a KLC női felnőtt csapatának utolsó bajnoki mérkőzésére a Megyei I-ben. A bajnoki címet már korábban bebiztosító együttes Bugacra látogatott. A találkozó szorosan alakult, ám végül a több helyzetet kialakító kecskemétiek egy góllal győzni tudtak. A csatár Ésik Enikő lőtte az egyetlen gólt, aki a bajnoki cím mellé az „aranycipőt” is bezsebelte, hiszen 28 találatával – tízzel többet szerezve, mint a második helyezett, a kiskőrösi Dobák Szabina – gólkirálynő lett.  

A találkozót S. Juhász Attila így összegezte: – Bajnokcsapatként érkeztünk Bugacra a szezon utolsó mérkőzésére. Számunkra már nem volt tétje a meccsnek, azonban hazai siker esetén a bugaci lányok bronzéremmel zárták volna a bajnokságot. Jó hangulatban készültünk, már a bemelegítés során alkalmazkodtak a lányok a pályához. Ezúttal csak a kapusunk, Illés Móni volt a segítségünkre a fiatalok közül, a többiek az U16 és U19 csapatban léptek pályára. Folyamatos mezőnyfölényt tudtunk kialakítani, azonban a befejezéseknél tompák voltunk, így az első negyedórában helyzeteink kimaradtak. Illés Móninak is akadt dolga, egy kontrát követően kellet védenie. A 17. percben Ésik Enikő kapott jó indítást, középen több cselt követően kilépett és a kapus mellet a sarokba juttatta a labdát. A félidőben több gól nem született. A második játékrészben is uraltuk a mérkőzést, ám a szervezetten védekező hazaiak sorra megakadályoztak bennünket a gólszerzésben. A bajnokság utolsó mérkőzésén egygólos győzelmet aratva, a lefújást követően pezsgőt bontva  ünnepeltünk. A hazafelé vezető rövid út kicsit hosszúra sikeredett, a bugaci „fagyizás” megadta a hangulatot a zenés hazaútra.

A női csapat ezúton is gratulál az U16 ezüst és az U19 aranyérméhez!

Bugac KSE – Kecskeméti LC 0–1 (0–1)

Női Megye I., 20. forduló
Bugac Sporttelep
2023. május 20., szombat, 10:00

A KLC összeállítása: Illés Mónika – Túri Zsófia, Túri Kata, Pallagi Vivien, Suhari-Nagy Nikoletta, Berki-Farkas Annamária, Sütő Eszter, Kalaposné Varga Fruzsina, Ésik Enikő. Csere: Gangl Viktória, Törteli Cintia.

Gólszerző: Ésik Enikő (17.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu