Eddigi legjobb eredményével zárta az országos döntőt Veterán csapatunk – Képekkel

Már ötödik alkalommal jutott döntőbe Veterán csapatunk

Szeptember 15-én Pécsett rendezték meg az országos veterán labdarúgó döntőt! A résztvevő nyolc csapatot két négyesbe sorsolták. A mieink a B csoportban kaptak helyet a Kaposvárral, Örkénnyel, Szegeddel, míg az A csoportban a Videoton, Nagykanizsa, Pécs és Békéscsaba szerepelt.

A kecskeméti veteránok

A 60 év feletti labdarúgók nagyon színvonalas mérkőzéseket játszottak egy kiváló helyszínen, az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpont nagypályás csarnokában. A csoportküzdelmek után jöhettek a helyosztók, ahol a Kecskemét a Videotonnal játszott a döntőbe jutásért. A fináléba a fehérváriak jutottak be, majd hősies csatában a bronzmeccsen a Kaposvár felülkerekedett. Csapatunk így a 4. helyen zárt, de ki kell emelni, hogy ez a veteránjaink eddigi legjobb eredménye, ráadásul ez már az ötödik alkalom volt, hogy országos döntőbe jutottak!

Az eredményhirdetésen az érmeket és okleveleket Dárda Pál, 61-szeres válogatott labdarúgó, a nemzeti együttes és a Hertha BSC korábbi szövetségi kapitánya és vezetőedzője adta át. 

Végeredmény:

1. Nagykanizsa
2. Videoton
3. Kaposvár
4. Kecskemét
5. Pécs
6. Szeged
7. Örkény
8. Békéscsaba

Karakas Ferenc edző értékelése: – Csapatunk a kezdettől a végéig nagyon szervezetten és koncentráltan játszott, de mivel közel a hetvenhez járnak, az erő egyre jobban fogyott. A döntőbe jutásért vívott Videoton elleni mérkőzésen egy röviden hazafelé gurított labdát előbb érte el az ellenfél csatára, és a kapuba pöccintette a labdát. Így ők jutottak a döntőbe, mi a 3. helyért játszhattunk a Kaposvárral. Sajnos ezen a találkozón kihagytuk a helyzeteket, a kaposváriak találtak egy gólt és övéké lett a bronzérem. A csapat tagjai a tornán mindvégig megtették a maximumot a sikeres szereplésért, amiért dicséret illeti őket.

Az következő játékosok képviselték Bács-Kiskun vármegye veterán labdarúgóit:
Sági István, Benkó Imre, Ábel László, Tápai Tibor, Markó István, Torbavecz József, Kiss Sándor, Bertus Lajos, Marsa László, Bodrozsán László, Szatmári Károly, Kátai Imre. Edző Karakas Ferenc. Csapatvezető: Mányoki János

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu