Felemás évet zártak veterán labdarúgóink 2023-ban

Évértékelő

Karakas Ferenc évértékelője:

2022 őszén megtorpant a jól működő veterán labdarúgók versenyeztetése. Hogy mi miatt, azt a mai napig nem jelezte az MLSZ illetékes vezetése, és Őze Tibor programfelelős sem. 2022 ősze és 2023 tavasza során a jóhiszemű Vármegyei Szövetség vezetőinek köszönhető, hogy tudtunk rendezni egy tornát. Ebben kimerült a versenyeztetés, de öröm, hogy Bács-Kiskun, Békés és Csongrád vármegye igazgatói összefogtak, és biztosították a folytatáshoz szükséges feltételeket. Így 2023 őszén már 5 csapat részvételével egy igen színvonalas regionális bajnokság zajlott a Békéscsaba, a Szegedi VSE, a Szegedi Veteránok, a Dévaványa Veteránok és a Kecskeméti Veteránok csapataival. Három fordulón keresztül, színvonalas bajnokság alakult az új szervezésből. Csapatunk minden tornán a 2. helyen végzett, kiegyensúlyozott játékkal. Meg kell jegyezni, hogy az idő gyorsan halad. A játékosaink évről-évre öregszenek, aminek a játék során különböző jelei mutatkoztak-mutatkoznak. Egyedül az akarat, a szív változatlan. A mindenkori győzni akarás viszi előre a játékosokat. Lényeg a rendszeres találkozás, lábtenisz, foci, kártya, közös étkezések és persze születés- és névnapok. Azért van egy szomorú része is, hogy a betegségek egy-egy játékostársunkat elszólított közülünk, az elmúlt évben Beregi József, Morvai László, Dr. Gyiffkó Árpád, Józsa László, Horváth Ferenc, Szabó Zoltán (EDU) és Nagy Endre hunyt el.

Akik kiemelkedtek a játékukkal: Sági István, Bertus Lajos, Tobravecz József, Markó István, Ábel László, Tápai Tibor, S. Juhász Attila.

A játékon kívül nagyban hozzájárult a klubélethez Mányoki János, Kiss Sándor, Szabó Tibor, Pópity István, Kurucz Béla és Szabóné Katika.  

A munkájukkal eredményes évet tudtunk zárni! Célunk 2024-ben is a Veterán Kecskeméti Labdarúgók összefogása, és a mozgás lehetőségének biztosítása!

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu