Foci, barátság, szerelem

Hétvégén Öregfiúk tornát rendeztünk a Széktói Stadionban

A torna a nagy meleg ellenére remekül sikerült. A rendezvény aporopóját az adta, hogy a KLC Öregfiúk csapatát azok a játékosok alkotják, akik az idén jubileumi, 30. évét ünneplő Töpszli FC-ben is szerepelnek. A Töpszli és a hétvégi torna története a következő: 

Egyszer volt, hol nem volt egy baráti társaság, akik még a ’90-es évek elején hetente egyszer együtt fociztak, míg egy hirtelen jött ötlettel elindultak a városban az akkoriban még sok csapatot megmozgató városi kispályás labdarúgó bajnokságban. Ennek érdekében 1993 novemberében megalakították a Töpszli FC-t. Az idén már 30 éves csapat a városban egyedüli, amely ilyen hosszú idő után is még mindig aktív, mindezidáig minden évben részese volt valamelyik kecskeméti amatőr bajnokságnak. Az alapító tagok jó része ma már nem játszik a pályán, ám az időközben csatlakozók tovább viszik a lámpást. A KLC Öregfiúk csapatát egyébként a Töpszli kispályás gárda tagjai alkotják, közülük a legtöbben az egyesületünkben ismerkedtek meg a labdarúgással.

A csapatban nem csak az apák játszanak, de az eltelt hosszú idő alatt folyamatosan bemutatkoztak a gyerekeik is. Sajnos a csapat egyik legjobbját – Szalai Gabit – már jó ideje nem játszathatják, hiszen kölcsön kellett adni KTE-nek és a magyar válogatottnak is, de hiányával dacolnak, és amikor csak lehet pótolni igyekeznek más tehetséges családtagokkal.

Az eltelt hosszú idő alatt a csapat javarészt önfenntartó volt, igaz, időszakonként külső segítsége is akadt. Kezdetekben a TÁKISZ, később a BarLine Kft., napjainkban pedig a Kecskeméti Labdarúgó Club. Az idő halad és a játékosok sem fiatalodnak, így ma már a KLC által biztosított lehetőséggel élve az öregfiúk bajnokságok kerülnek elsősorban a fókuszba.

A csapatot mindig is az összetartás jellemezte, nem csak a pályán, de azon kívül is. Ennek egyik példája a csapat jubileumi születésnapjainak a közös ünneplése, az aktív és a már kevésbé aktív Töpszlisek részvételével. Így volt ez a hétvégén is, amikor a 30. születésnapon mintegy 25-en emlékeztek a régi történetekre, sikerekre. Persze nem maradhatott el a foci sem, egy 5 csapatos mini öregfiúk torna megrendezésével ünnepelt a csapat. A résztvevők Jakabszállás, Szabadszállás, Izsák, Töpszli és Töpszli KLC. A rekkenő hőségben is színvonalas játék alakult ki, a tornát végül Szabadszállás csapata nyerte.

Ebben a meseszerű történetben a születésnapot ünneplő csapat - a számos sikerre is tekintettel - sok mindenért hálás lehet, így köszönet a mindenkori támogatóknak, a kivételes csapatnak, a barátságnak és a foci iránti szerelemnek.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu