Idén is osztatlan sikert arattak nyári napközis focitáboraink

Ahogyan minden évben, úgy 2023 nyarán is öt turnusban hirdettük meg nyári táborainkat.

A fantasztikus élményekről, a táborok hangulatáról és a gyerekek táborban való fejlődéséről elnökhelyettesünk, Karakas Feri bácsi számolt be:

Minden évben a honlapunkon, illetve plakátokon hirdetjük a nyári focitábor lehetőségét. Öt turnusban rendezzük meg a táborokat, ezek az időpontok már sok éve azonosak. 5-12 éves gyerekek jelentkezhetnek. Mindenkit várunk, olyat is, aki focizott/focizik, illetve olyan fiúkat és lányokat is, akik nem fociznak. Elégedettek voltunk a létszámokkal, annál is inkább, mivel a létszámhoz kell igazítani a kiszolgáló, segítő személyzetet. Átlagban 35-60 fő között volt a tábori létszám. A táborok hangulatáról csak annyit jegyeznék meg, hogy volt olyan kisgyerek, aki 5-ből, 5-ször volt, illetve akadt olyan is, aki 5-ből 4-szer vett részt táborunkban. A gyerekek programját az időjáráshoz igazodva szerveztük meg, amely igen szélsőségesen alakult, a nagy meleg miatt nem volt egyszerű olyat szervezni, ami mindenkinek jó volt. Napirend szerint bonyolítottuk a programot úgy, hogy 9-10-ig szünetet tartottunk. Ami a labdarúgást illeti, leginkább a technikai elemek tanulására, valamint a kétkapus játékra helyeztük a hangsúlyt.  

A gyerekek egy átlagos napja a táborban a következőképpen alakult: A napot 10 órakor tízóraival, nassolással – leginkább gyümölcsök fogyasztásával – kezdtük. Ezt követte az ügyességi feladatok elvégzése, gyakorlása. Az ebéd előtti szabadidőben a csocsó, pingpong, lábtenisz, kézműves feladatok és homokvárépítés voltak a legnépszerűbb tevékenységek. Az ebédet az öntözőrendszer kihasználása, vízi foci és pancsolás követte. Délután jöhetett a kétkapus játék, amit mindenki nagyon élvezett. Nagy sikert arattak a szerdai napok is, amikor ellátogattunk a kecskeméti Vadaskertbe.

A résztvevő gyerekeket a képzés-versenyek során pontoztunk és a tábor végén értékeltük a teljesítményüket. Az első négy helyezett kupát, míg a többi játékos teljesítményét éremmel díjaztuk. Minden gyermek a táborból való távozásakor nagyon szép és értékes, a csoportról készült képpel gazdagodott. Úgy ítélem meg, hogy az évek óta alkalmazott módszereink jól beváltak és elégedettek a szülők és a gyerekek is. Múlt év óta a jól teljesítő gyerekek meghívót kapnak a klub képzéseire is. Ezzel lehetőséget biztosítunk nekik a rendszeres sportolásra klubunknál. Érdemes szervezni nyári, téli, őszi táborokat, mert sok gyermek itt kap olyan ingert, ami döntően befolyásolja, hogy focizzon vagy sem. Sokat segít a tábori lehetőség a nyári szünetekben a szülők számára, hiszen itt jó helyen tudják a kisgyereket elhelyezni. A kicsik reggeltől délutánig együtt vannak a tapasztalt edzőkkel, akik már évtizedek óta foglalkoznak a gyerekekkel, nagyon jó kontakt alakul ki közöttük, és ez remek hatással van a gyermekre. Olyan dolgokat tanulnak, élhetnek át, amit máshol nincs alkalmuk. Például megízlelhetik a győzelem és a vereség ízét, részsikereket érhetnek el a különböző feladatoknál, új mozgásformákat sajátíthatnak el, a különböző korosztályok együtt tölthetnek időt és barátságok alakulhatnak ki. Nagyon értékes lehetőség ez, tele élményekkel, a közös táborozás ismerős, ismeretlen gyerekekkel. Mindig javítani, újítani kell a feltételeket, hogy ne legyen kérdés a szülőknek, hogy ránk bízzák gyermekeiket.

Befejezésül szeretném megköszönni a klubunknál dolgozó edzők adminisztrációt végző feladatokat, technikai vezetők munkáját, amit mindenki lelkiismeretesen végez. Külön kiemelném Parti Gyula, Kiss Sándor, ifj. S. Juhász Attila és az étkezést biztosító személyzet munkáját, akik több éve vagy talán már évtizede kiválóan dolgoznak. A sikeres táboroztatás záloga: jó körülmények, jó edző kollektíva és kiváló programok!

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu