Fájó vereség a szomszédvári derbin

Hiába a mezőnyfölény, a Lajosmizse elvitte a három pontot

Szombat délután a Megye I. 21. fordulójában a 22 pontos Lajosmizse látogatott a 21 egységgel álló KLC otthonába. A találkozón érezhető volt a két csapat kemény, de többnyire sportszerű rivalizálása, hiszen nagyon feszült összecsapást vívtak egymással.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Voltak kecskeméti próbálkozások, illetve lajosmizsei lövések is. Ezek közül sikerrel a vendég csapat járt, amely a 19. percben Sallai Bence révén megszerezte a vezetést egy bal szélen végigvitt akció után. Labdabirtoklásban hiába volt sokkal nagyobb a KLC fölénye, a szünetben egygólos lajosmizsei előnyt mutatott az eredményjelző.  

A második félidőre ritmust váltott a KLC, amely nagy elánnal futballozott és küzdött az egyenlítésért. Ez szinte azonnal össze is jött, hiszen egy fantasztikus támadás után a csereként beálló Major Dávid került ziccerbe, és a szélső nem hibázott. Maradt támadásban Márton Pál csapata, amely több ízben is közel járt a vezető gól megszerzéséhez. Bár a játék képe nem ezt diktálta, mégis a mizsei alakulat került ismét közelebb a győzelemhez. A 66. percben ugyanis egy hazai védelmi megingást kihasználva tizenegyeshez jutottak a vendégek, és a büntetőt Kiss László értékesítette. Pár perccel később majdnem megszületett a második kecskeméti találat, a felnőttek között nemrég debütált Fleig Áron lőtt jó szögből szabadrúgást, ám próbálkozása a kapufán csattant. Kevéssel a vége előtt Bessenyei Rajmond is tüzelhetett, ám életerős lövése centikkel fölé vágódott. Több gól már nem született a mérkőzésen. Ugyan a második játékrészben nagyszerűen játszott, mégis vereséget szenvedett a KLC, 1–2.  

Márton Pál, a KLC vezetőedzője: – A második félidőben egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. Beszorítottuk ellenfelünket a saját kapujuk elé. Hiába alkotják rutinos futballisták a Lajosmizsét, irányítottuk a meccset és fölényben voltunk. Nem érdemeltünk vereséget. Bosszantó, hogy ez már nem az első olyan mérkőzésünk volt, amikor jobb teljesítményt nyújtunk, mint az aktuális ellenfelünk, mégsem szerzünk három pontot. Sokszor hivatkoztam a rutintalanságunkra, és ma is ez okozta a fájó vereségünket. Egy védelmi hiba kellett tőlünk, ebből a vendégek tizenegyest harcoltak ki és gólt értek el. Tanulnunk kell ebből, mert hiába játszunk jobban, hiába dominálunk, a futballt gólra játszák.

Kecskeméti LC – Lajosmizsei VLC 1–2 (0–1)

Megye I., 21. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves pálya
2023. április 22., szombat, 17:00

KLC: Kormos – Balázs (Ónodi 56.), Varga (Tóth A. 60.), Patvaros, Ludvigh (Fleig 46.), Kurucz, Kőrös, Kovács D., Bessenyei, Terbe (Erdélyi 88.), Schneider (Major 46.).

Lajosmizse: Tajti – Sallai, Fekete, Borsos (Palotai 67.), Halasi, Tarnoczki, Kiss L., Zsiros, Rapi, Bán, Dóka.

Gólszerzők: Major (51.), illetve Sallai (19.), Kiss L. (67. – tizenegyesből)

Sárga lapok: Balázs (31.), Kurucz (47.), illetve Borsos (52.)

Piros lap: Fekete (87.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu