90. percben szerzett góllal jutott tovább a Megyei Kupában a KLC

Bessenyei Rajmond Bence volt a nyerőember

Városi derbi várt a KLC felnőtt csapatára a Megyei Kupa 4. fordulójában, hiszen az SC Hírös-Ép ellen lépett pályára a Műkertvárosi Sportcentrumban. A találkozó hatalmas küzdelmet és végül KLC-győzelmet hozott. Márton Pál csapata a győztes gólt az utolsó pillanatokban lőtte a félidőben csereként beálló Bessenyei Rajmond Bence révén.

Márton Pál vezetőedző beszámolója a mérkőzésről: - Szakmailag ezt a kupamérkőzést is úgy kezeltük, mint a legutóbbit, amikor Solton nyertünk 1–0-ra. Nagyszerűen beleillet a fiatalok beépítési folyamatába ez a találkozó! Annak különösen örültünk, hogy derbiként, rangadóként harangozták be a hazaiak ezt az összecsapást, hiszen ilyen, kissé felfokozottabb hangulatú összecsapás légkörét is meg kell tapasztalniuk a srácoknak! A mérkőzést nagyon szervezetten, egységesen kezdtük, türelmesen építettük fel a támadásainkat. A támadó harmadba viszont már lendülettel érkeztünk, így több helyzetet sikerült kialakítanunk, de rossz szokásunkhoz híven ki is hagytuk őket. A meccs ezen szakaszában mi irányítottunk, ellenfelünk nem jelentett veszélyt a kapunkra. A második félidőben a Hírös-Ép feljebb kezdte meg a védekezését, ezáltal nem tudtuk a labdakihozatalt és a támadásfelépítéseinket megvalósítani Így többször hagyatkoztunk a hosszú indításokra, és a második labda felvételére, ami sajnos nem sokszor sikerült! Ellenfelünk átvette az irányítást, több helyzete, sőt kapufája is volt, azonban ezeket ők sem tudták gólra váltani. Ahogy közeledett a mérkőzés vége, erőnlétünknek köszönhetően úgy kezdtünk újra többször megjelenni a hazaiak kapujánál, egyre fokoztuk a nyomást, miközben ellenfelünk sem tett le a gólszerzésről. Igazi kupacsata alakult ki. Az utolsó percben végül győztes góllá érett a játékosok által befektetett munka! Ennek köszönhetően újra léptünk egyet a kupában, így a fiatalok tovább gyarapíthatják tapasztalataikat, mint ahogy ezen a mérkőzésen élete első felnőtt tétmeccsén bemutatkozó 16 éves Fleig Áron is!  

A KLC legközelebb hazai pályán a Megye I. 21. fordulójában a Lajosmizse ellen játszik szombaton 17 órától.

Fotó: Szentirmay Tamás - baon.hu

SC Hírös-Ép – Kecskeméti LC 0–0 (0–1)

Megyei Kupa, 4. forduló
Kecskemét, Műkertvárosi Sportcentrum
2023. április 19., szerda, 17:00

SC Hírös-Ép: Andrásy – Kiss B., Mécs (Szakter 73.), Balog (Pánczél 70.), Dani, Parázs, Kövecs, Marozsi, Gréczi, Horváth Z., Maczelka (Nagy Sz. 70.).

KLC: Kormos – Ónodi (Kovács D. 85.), Balázs, Récsi (Tóth A. 81.), Varga, Ludvigh (Bessenyei 46.), Major (Fleig 59.), Kurucz, Kőrös, Terbe, Schneider.

gólszerző: Bessenyei Rajmond Bence (90.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu