A Baja elleni rangadóval folytatódik számunkra a bajnokság

Felnőtt csapatunk megszerezné első győzelmét tavasszal

Előző héten megszakítottunk két rossz sorozatot, gólt lőttünk és pontot szereztünk a vármegyei első osztályú bajnokságban. Csapatunk nehéz helyzetbe került a tavaszi idényben, a sorozatos betegségek és sérüléseknek is köszönhetően öt meccset veszítettünk el zsinórban úgy, hogy nem találtunk be az ellenfelek kapujába. Az előző körben viszont 2–2-es döntetlent játszottunk Bácsalmáson, és ez a kis lépés elindíthat bennünket felfelé az úton!

Szombati ellenfelünk, a Baja sem remekel idén: a február óta lejátszott hét bajnokijából az első tudta csak megnyerni (az SC Hírös-Ép ellen 2–0-ra), utána viszont ötmeccses vereségszériába kerültek rúgott gól nélkül. Egy héttel ezelőtt hazai pályán a Kalocsával játszottak 1–1-et, tehát hozzánk hasonlóan döntetlennel hangoltak erre a találkozóra.

A rossz formák mellett különösen nagy jelentősége van ennek a mérkőzésnek a tabellán elfoglalt helyezések szempontjából is – csapatunk a 12. a táblázaton, míg a Baja úgy a 11., hogy két ponttal gyűjtött többet. Ha győzünk, beelőzzük ellenfelünket, döntetlen és pláne vereség esetén viszont lépéshátrányba kerülhetünk velük szemben.

A két csapat előző mérkőzésén szeptember 30-án a Baja hazai pályán 2–0-ra győzni tudott. A szombati találkozó a Széktói Stadion műfüves pályáján 16 óra 30 perckor fog kezdődni.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Remélem, hogy szombaton az újabb hazai mérkőzésünkön tovább tudunk lépni azon az úton, amit eredményesség szempontjából kis lépésként Bácsalmáson elkedztünk előző héten. Ott megszereztük első tavaszi pontunkat, és most hárommal szeretnlnk növelni pontjaink számát. Ellenfelünk sincs jó passzban, nekik sem sikerült úgy a pontszerzés, ahogyan azt bizonyára elkezdték. Tavasszal náluk is megtört valami. Abszolút háromesélyes meccs várható. A keretünk jelenleg instabil. Vannak problémáink, és a péntek esti edzésen fogok tisztább képet kapni arról, hogy milyen csapattal tudunk kiállni.

Kecskeméti LC – Bajai LC

Vármegyei I., 23. forduló
Kecskemét
2024. április 13., szombat, 16:30
JV: Kőhalmi Attila (Csöngető Endre, Kiss Richárd)   

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu