A betegséghullám ellenére a pontszerzés a cél a Tiszakécske ellen

Edzés is maradt el a sok beteg miatt

Vasárnap folytatódik felnőtt csapatunk számára a vármegyei élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A 18. fordulóban a Tiszakécske II-t fogadjuk hazai pályán. A találkozót sajnos nem várjuk jó előjelekkel, ugyanis két vereséggel kezdtük a tavaszt, ráadásul több játékosunk is betegséggel küszködött az elmúlt hetekben. Az a vírus, amely elkapta a csapatunkat, az előző, Kiskőrös elleni 2-0-ra elveszített meccsünket is befolyásolta, majd a héten edzést is kellett halasztani a sok beteg miatt.

Ennek ellenére a célunk az, hogy meglepjük a Tiszakécske második számú csapatát, amely nem lesz számunkra könnyű feladat, ugyanis ellenfelünk kiváló idényt fut. Igaz, nehezen indult be számukra az idény, de egyértelműen kiegyenesedtek, és október vége óta nem kaptak ki. Jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnokságban, és a tavaszi szezont is két sikerrel kezdték (nyertek Kunbaján, majd hazai környezetben a Kalocsa ellen is).

Az elmúlt időszakban nem volt sok sikerélményünk a kécskeiek ellen, a két csapat legutóbbi három összecsapásán úgy maradtunk alul, hogy gólt sem tudtunk szerezni. Az előző, december eleji mérkőzésen 1-0-ra kaptunk ki idegenben. Ezen a sorozaton szeretnénk most változtatni.

A találkozó vasárnap 14:30-kor kezdődik. Várjuk szurkolóinkat, szükség lesz a támogatásukra!

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Sajnos ezen a héten is folytatódott a csapaton belüli betegséghullám. A hétközi egyik edzést el is kellett halasztanunk. Csak nemsokkal a meccs előtt fogjuk megtudni, hogy kik állnak majd a rendelkezésünkre, kit tudunk keretbe nevezni. Gyógyulnak a srácok, de a kezdőt annak függvényében tudjuk kialakítani, hogy ki lesz bevethető állapotban. Nagyon jó csapattal találkozunk majd vasárnap hazai pályán, a Tiszakécske II. az utolsó őszi fordulóban – egy utólag bepótolt találkozón – 1-0-ra legyőzött bennünket. Nagyon tetszett akkor a kécskeiek játéka. Kőkemény felkészülési időszakon vagyunk túl, a téli szünetben sokat dolgoztunk, emiatt nagyon sajnálom, hogy a tavaszi szezonkezdésünk a külső tényezőknek is köszönhetően nem sikerült jól. Az viszont biztos, hogy mindegy milyen összeállításban, de pontot/pontokat szeretnénk szerezni vasárnap. Az előző körben a Kiskőrös ellen borzalmas volt az első félidőben nyújtott teljesítményünk, de a második játékrészre tudtunk javítani. Habár akkor fordítani nem tudtunk, de ott szeretnénk folytatni, ahol akkor abbahagytuk.  

Kecskeméti LC – Tiszakécske II.

Vármegyei I., 18. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
2024. március 10., vasárnap, 14:30
JV: Vörös Gábor (Tóth Csaba, Nagy Norbert)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu