A címvédő ellen zárjuk az őszt

Tököli és Koncz is visszatér Kecskemétre. 

A megye I. utolsó őszi fordulójában nehéz mérkőzés vár a Kecskeméti LC játékosaira. Az ellenfél a dobogó második helyén álló Kiskunfélegyháza gárdája lesz. A címvédő KHTK több korábbi kecskeméti kedvenccel, így Tököli Attilával sorai közt érkezik.

Az őszi szezonban összességében nem sikerült rosszul, hiszen egy nagyon erős mezőnyben sikerült eddig tizenkét pontot összegyűjteni. Sokszor elhangzott, hogy még meg kell tapasztalni ezt a bajnokságot, de sok esetben sikerült is felnőni a feladathoz. Az alsóházi derbiken rendre fontos három pontokat szereztünk, így az utolsó forduló amolyan jutalomjáték lehet a bajnoki címre hajtó, legutóbb aranyéremig jutó KHTK ellen.

A KHTK három egységgel van lemaradva a Jánoshalma mögött, a második helyen áll a táblázaton. A félegyháziak kiemelkedő teljesítményét mutatja, hogy eddig az ő nevük mellett áll a legkevesebb vereség az összes csapat közül, csupán a jánoshalmiak győztek ellenük 2-1-re. A kiskunfélegyháziak számára létfontosságú a győzelem, ha tartani akarják a lépést az éllovassal, ilyen szempontból a nyomás inkább rajtuk lesz. A rutin a vendégeket jellemzi, Tököli Attilát és Koncz Zsoltot nem kell bemutatni Kecskeméten, de a keret tele van többszörös megye I-es bajnok labdarúgókkal rajtuk kívül is, de a fiatalság és a gyorsaság is fontos erény lehet a KLC részéről.

Nagy Lajos vezetőedző (KLC): - Szeretnénk jól játszani hétvégén, de tudom, hogy a két csapat más célokért küzd, ez meglátszik a helyezéseken is a tabellán. Nem feltartott kézzel várjuk az ellenfelet. A kiskunfélegyháziak mellett szól az, hogy a legtöbb játékosuknak több éves rutinjuk és tapasztalatuk van ebben a bajnokságban. Nekünk a gyorsaságunkat és a frissességünket kell kamatoztatni. Jó csapatjátékkal meg lehet fékezni a ’Félegyházát. A bajnokság második felében alakult a játékunk, ezért mindenképpen bizakodó vagyok.

Kecskeméti LC – Kiskunfélegyházi HTK

Megye I. 15. forduló, Széktói

2019.11.16. (szombat), 13:00

Szerző: Nyitray András (forrás: kesport.hu)