A félidőben még vezettünk, végül kikaptunk Jánoshalmán

Szeptember vége óta először szenvedtünk vereséget

Felnőtt csapatunk a tabellán 3. helyezett Jánoshalma otthonában lépett pályára vasárnap kora délután a vármegyei élvonalbeli bajnokság 14. fordulójában. Két jó formában lévő együttes összecsapása volt ez. A mieink legutóbb szeptember végén Baján kaptak ki, míg a jánoshalmiak az előző három meccsüket rendre megnyerték.

Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült a pályán. Önbizalomtól duzzadva, jól futballoztak Márton Pál tanítványai. Sorjában dolgoztuk ki a helyzeteket, melyből az egyik a 42. percben tizenegyest, majd Bessenyei révén gólt is eredményezett.

A szünetben váltott a Jánoshalma, sokkal agresszívebb játékkal rukkoltak elő a második játékrészben, amelyre nem volt válaszunk. Az 52. és a 69. perc között az idei szezonban még nem látott rövidzárlatunknak köszönhetően a Jánoshalma négyszer is betalált. 4–1-es állásnál még volt pár lehetőségünk a gólszerzésre, de szépíteni már nem tudtunk, így alulmaradtunk egy nagyon jó csapat otthonában.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Két ellentétes félidőt láttunk ezen a mérkőzésen. Igazán a második játérkész első húsz percében nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk játékával. Az első felvonásban szenzációsan játszottunk, megérdemelten vezettünk, sőt, több gólt is lőhettünk volna. A szezon eddigi legjobb 45 percét produkáltuk! Az utóbbi hetek jó formájának és az első félidőben mutatott remeklésünknek köszönhetően talán elbíztuk magunkat. A Jánoshalma – főleg mentalitásban – váltott, nagyon agresszív játékstílussal jött ki a szünet után és ellen nem volt ellenszerünk. Kiváló csapatról van szó, nem véletlen áll dobogós helyen, de jobban kellett volna reagálnunk a váltásukra. A végjátékban újra magunkhoz tértünk, de az eredményen kozmetikázni már nem tudtunk. Nem vagyunk elkenődve, nem történt tragédia. Egyértelműen jó úton járunk, a mai meccs nagy részében is ez látszott. Megyünk tovább és várjuk a következő bajnokit, hogy javíthassunk.  

Jánoshalmi FC – Kecskeméti LC 4–1 (0–1)

Vármegyei I., 14. forduló
2023. november 12., vasárnap, 13:30
Jánoshalma Sporttelep
JV: Rosta Kevin (Csire Róbert, Tóth István)

A KLC összeállítása: Halasi – Balázs (Kele (78.), Récsei (Szabó Sz. 66.), Pintyi, Fekete, Major (Varga G. 89.), Selmeci, Katona, Márki, Bessenyei (Ludvigh 84.), Terbe (Schneider 87.).

Gólszerzők: Lengyel Szabolcs (52., 69.), Stojanovic Milos (59.), Gáspár Adrián (61.), ill. Bessenyei Rajmond (42. – büntetőből)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu