A hajrában véreztünk el a Jánoshalma ellen

Közel jártunk a pontszerzéshez.

Szombaton a bajnokesélyes Jánoshalma volt megye I-es csapatunk vendége a bajnokság 15. fordulójában. A mérkőzés folyamán abszolút egyenrangú partnerei voltunk a bajnoki címre is esélyes riválisunknak, ám nem sokkal a lefújás előtt Harnos góljával elvitte a pontokat a JFC.

Az első félidőben sok említésre méltó eseményt nem jegyezhettünk fel a kapuk előtt, a Jánoshalma kifejezetten enervált és ötlettelen játékkal rukkolt elő, amire könnyedén megtalálta védekezésben Nagy Lajos csapata az ellenszert, így kiegyenlített mezőnyharc alakult ki. A vendégek főleg pontrúgásokat próbáltak a kapu elé ívelni, de ezek elvétve jártak a pulzusszám emelkedésével, csupán egy fejesnél kellett résen lennie Bertának. A jó védekezésből ritkán tudtunk kontrába fordulni, de egy alkalommal azért Szedmák egy átlövéssel megmozgatta Füstös kapust.

A második félidő már több izgalmat hozott, a Jánoshalma próbált nagyobb nyomást kialakítani a kapunkra, ami helyenként sikerült is. Alig tíz perc elteltével egy pontrúgás után Jeszics a kapuba csúsztatott, de ezt les miatt nem adták meg, amit nehezen akartak feldolgozni a vendégek. A jánoshalmi játékosok egyre idegesebbek lettek, hiszen nem akart jönni a gól, egy legurított szabadrúgás után Cvetkovics is fölé lőtt, majd Szabó Szilárd átlövéseit Berta paskolta ki két alkalommal is oldalra. A meccs legnagyobb helyzete a 76. percben maradt ki, Babics teljesen üresen érkezett egy beadásra a hosszún, de öt méterről fölé bombázott. Szinte a semmiből a KLC nyerhette volna meg ezt követően a meccset, a 80. percben Bozsik, majd Gaál előtt is ott volt a lehetőség, de végül utóbbi lövése levágódott a kapu torkában fekvő védőről. Amikor már úgy tűnt, hogy nem születik gól, akkor a 84. percben Harnos kapott egy indítást, majd valahogy kapura is fordult vele, és ki is lőtte a jobb alsót. A végén még egy vendég kapufát is láthattunk, de a pontok elosztásának szempontjából ez már nem osztott, nem szorzott, a vendégek mindhármat elvitték.

KLC – Jánoshalmi FC 0-1 (0-0)

Megye I. 15. forduló

KLC: Berta – Balázs, Keresztes, Kőrös, Csordás (Kovács 87.) – Szűcs, Patvaros, Mányoki – Gaál, Bozsik (Tóth 82.), Szedmák (Varga 68.).

JFC: Füstös – Cvetkovics, Szabó, Sztojanovics V., Sztojanovics M., Jeszics, Harnos (Ikotic 91.), Kiss (Farkas 56.), Szeibert, Sőreg (Babics 66.), Maravics (Vucskovics 76.)

Gól: Harnos (84.)

Nagy Lajos: Én sajnálom, hogy ennyi nem magyar játékos játszik a Bács megyei élvonalban, de ezt a témát itt le is szeretném zárni. A 84. percig jól tartottuk magunkat, szerintem olyan nagy helyzet sem itt, sem ott nem volt. A Jánoshalma ezzel együtt ránk erőltette az akaratát, főleg a 70. perctől, de jól védekeztünk, sőt, meccslabdánk is volt. Sajnos megint egy olyan szituációból kaptunk gólt, ami elkerülhető lett volna. Bajnokesélyes csapattal találkoztunk, csapatomat szerintem nem érheti kritika, hiszen remekül futballoztunk a mezőnyben, az első félidőben abszolút partnerek voltunk, kár ezért a hajrában kapott gólért.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu