A jó formában lévő Lajosmizse otthonában lépünk pályára

Kezdés 17:30-kor

A vármegyei I. 26. fordulójában Lajosmizse–KLC szomszédvári derbire kerül sor szombaton 17 óra 30 perctől. A Mizse a 6., a mieink a 13. helyről várják az összecsapást. Nehéz időszakon vagyunk túl, azonban az előző fordulóban megtört a jég: a Harta ellen megszereztük első győzelmünket tavasszal. Ez volt az első találkozó, amely során közel teljes kerettel tudtunk kiállni, és részben ez is meghozta az eredményt.

Ami a Lajosmizsét illeti, ellenfelünk kiváló formában van, ugyanis legutóbb Kalocsán győzött magabiztosan, 3-0-ra, előtte a listavezető és bajnokaspiráns Tiszakécske II. ellen rabolt pontot (1-1), valamint a Kiskőrösi idegenbeli rangadóját is meggyőzően, 4-0-ra húzta be.

A két csapat október 21-én gólnélküli döntetlent játszott egymással a KLC pályáján. Ami a két csapat közös múltját illeti, eddig 13-szor találkoztunk a Lajosmizsével, ebből 6-szor nyertünk, kétszer kikaptunk és ötször döntetlen született.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Hála Istennek a hartai győzelmünk után jó hangulatban telt ez a hét. Ráfért a srácokra a sikerélmény, sokat dolgoztunk érte és jót tett ez mindenkinek. Emellett ráadásul a csapatunkból az U19-es korosztályba visszajátszó fiataljaink is szép győzelmet arattak legutóbb, ez is pozitív hatásként ért minket. Örülök, amikor a srácok visszamennek a saját korosztályukba játszani, és meccseket tudnak eldönteni. Ez is bizonyítja, hogy kiemelkednek és jó munkát végeznek. Ezt a fejlődést a további mérkőzéseken is viszont szeretném látni a felnőtt csapatban is. A Lajosmizse nagyon tapasztalt gárda. Ősszel 0-0-t játszottunk velük. Azt gondolom, most is bármilyen eredmény születhet. Amilyen pozitív most a hangulatunk, a három pont megszerzését sem zárnám ki, de meglátjuk majd, hogyan alakul a mérkőzés.

Lajosmizse VLC – Kecskeméti LC

Vármegyei I., 26. forduló
2024. május 4., szombat, 17:30
Lajosmizse, Lázár Bence Sportcentrum

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu