A Kalocsa ellen lehet javítani

Újra a Műkertvárosban.

Szombaton visszatér a pályára legutóbb szabadnapos férfi csapatunk, a megye I. 7. fordulójában a Kalocsai FC-t fogadjuk 15 órakor a Műkertvárosi Sportcentrumban.

A Kalocsa egyelőre igen kiszámíthatatlan csapat, hiszen egyszer nyernek, egyszer kikapnak. Kohány Balázs együttese például 5-0-ra verte a Kiskőröst, de legutóbb aztán a Bácsalmástól kaptak ki otthon 1-0-ra. A KFC jelenleg a 6. helyen áll. A szabadnap előtt Nagy Lajos együttese négy pontot gyűjtött, így lehet és kell is javítani az eddigi szereplésen, hiszen csak a 12. a tabellán a társaság. Jó hír, hogy Patvaros Zsolt letöltötte eltiltását, így visszatérhet a pályára, Récsei Péter, Varga Mihály és Maczelka Gábor azonban hosszabb ideig még biztosan nem lesz bevethető.

Nagy Lajos, a Kecskeméti LC vezetőedzője: –Eddig jórészt élcsapatokkal játszottunk. Az jó, hogy le nem fociztak minket a pályáról, mindenkivel sikerült pariban lennünk, csakhogy a pontjaink eddig nem nagyon gyarapodtak. Az idén egy kicsit mást játszunk az előző évekhez képest, többet játszunk előre, ennek megfelelően több helyzetet is dolgozunk ki, a nagy problémánk az, hogy azokat egyelőre túl nagy százalékban hagyjuk ki. A helyzetkihasználás hatékonysága a kulcsa annak, hogy végre megkezdjük a pontok gyűjtését. Ez az, aminek a terén már ma délután, a Kalocsa elleni mérkőzésen szeretném látni a javulást. Két hazai mérkőzésünk következik, ezeken nem szórhatjuk el a pontokat. Abban reménykedem, hogy most már nem én magyarázkodom, hanem a tetteink beszélnek helyettem.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu