A középmezőny eleje is elérhető

Rajtra kész a férfi csapat.

Hétvégén elindul a férfi megye I. 2022/2023-as idénye, a Kecskeméti LC szombaton 17:00-kor a Tiszakécske II. vendége lesz. A rajt előtt Nagy Lajos vezetőedző számolt be várakozásairól.

Hosszú felkészülésen van túl együttesünk, hiszen a Magyar Kupa miatt már augusztus elején tétmeccset kell játszani. A munka összességében sikeresnek mondható, de maradt hiányérzet is Nagy Lajosban.

– A felkészülés sikeresnek mondható, persze az amatőr futball minden szépsége benne volt ebben. Hátráltattak minket betegségek, illetve egymás után mentek el felváltva nyaralni is a játékosok. Amatőr futball ide, amatőr futball oda, ez a része annyira nem is tetszett a dolognak nekem – mondta a KLC vezetőedzője.

A csapat négy új játékossal is bővült, mindannyian erősítést jelenthetnek, egyedül a csatár pozíciót nem sikerült megerősíteni a tervek ellenére nyáron.

– Az új igazolások összességében erősítést jelentenek, mert nyerő típusú játékosokat igazoltunk. Piránszki István, Szabó Valentin, Gáspár Ernő és Figura Ákos nevét kell itt megemlítenem. A csapat mentalitására is pozitív hatással lesznek. Góllövőt szerettünk volna még igazolni, ami sajnos nem sikerült. Kereten belül is lehet erre megoldásunk, hiszen sérüléséből visszatér Varga Mihály, akitől sokat várok ebben a szezonban, így több gólt is. Jó lenne, ha Bozsik Máté mellett a többiek is több gólt vállalnának a középpályáról – mondta Nagy Lajos.

A kupameccsre még nem volt kész a gárda, de azóta eltelt három hét, így volt idő készülni a bajnoki nyitányra. Azóta három mérkőzést vívott meg a gárda a Kerekegyháza (2-3), a Pilis (1-1) és a KTE U19 (2-1) ellen.

– A kupából történő kiesést sajnálom, de nem voltunk igazán felkészülve még arra a feladatra. Azóta eltelt három hét, a bajnoki rajtra igyekeztük kihegyezni a csapatot, erre is koncentráltunk végig. Jó bajnokság vár ránk véleményem szerint, hiszen 14-re nőtt a létszám. Lehet, hogy túl optimista vagyok, de a középmezőny elejére várom magunkat, mert képesnek tartom erre a fiúkat. Előre tudtunk lépni agresszivitásban, ami eddig hiányzott a győzelmekhez, a játéktudás már megvolt bennünk. Ehhez óriási alázat is kell, és persze amit mondtam, a rúgott gólok számában is előre kell lépnünk – tette hozzá a célok kapcsán Nagy Lajos.

Az első erőpróbára szombaton Tiszakécskén kerül sor, itt nehezítő tényező lehet, hogy akár NB II-es visszajátszók is pályára léphetnek hazai oldalon.

– Sok fiatal lesz a pályán mindkét oldalon, ennek örülök. A visszajátszókkal előzetesen kár lenne foglalkoznunk, de aki esetleg pályára lép, arra természetesen sokkal jobban oda kell majd figyelnünk. Bízom a csapatban, úgy érzem jó formában vagyunk, remélem ez ki is tart. A Tiszakécske egy jó csapat, tavalyi szereplésük is ezt bizonyítja, oda-vissza meg is vertek minket. Ettől függetlenül az utóbbi hetek teljesítményét látva, nem tartok a mérkőzéstől – zárta gondolatait Nagy Lajos.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu