A Kunbaja ellen is a helyzetkihasználás okozta a vesztünket

A Kunbaja korai góllal győzött

A vármegyei I. 20. fordulójában felnőtt csapatunk a Kunbaját fogadta hazai pályán. A találkozó mindkét gárda számára nagyon fontos volt, ugyanis még egyik csapat sem tudott győzelmet elkönyvelni a tavaszi szezonban. Sajnos nem a mi nyeretlenségi szériánk szakadt meg ezen a találkozón, hanem a Kunbajáé.

A rosszabb periódusa ellenére továbbra is dobogós helyen álló Kunbaja már a meccs legelején vezetést szerzett egy sarokrúgást követően. Ez ugyan hidegzuhanyként érte csapatunkat, de játékban gyorsan visszajöttünk a meccsbe, a második félidőt egyértelműen uraltuk. A sok helyzetünk ellenére azonban most sem találtunk be, így egyetlen gól döntött a Kunbaja javára.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Ahogyan azt a mérkőzés előtt is tudtuk, mindkét csapatnak fontos volt, hogy végre nyerjen. Nekünk bravúr lett volna a pontszerzés, de úgy készültünk, hogy jó teljesítménnyel ez elérhető. A Kunbaja is úgy kezdett, hogy megmutatta, először a tavaszi szezonban három ponttal akar gazdagodni. Egy szögletük után egyéni hibánkat kihasználva hamar meg is szerezték a vezetést. Alig kezdődött el a meccs, máris állhattunk fel közepet kezdeni. Nagyon bosszantó, hogy így indult egy találkozó. Az első félidő további részében is inkább a vendégek voltak fölényben, de ez nagy helyzetben nemigen mutatkozott meg, és már nekünk is voltak lehetőségeink. A szünetben átszerveztük a csapatot. Részben kényszerűségből, ugyanis Szabó Szabolcs lesérült, részben pedig azért, mert ezt kívánta meg az összecsapás alakulása. Ez meghozta az eredményét játékban, hiszen a második felvonást abszolút mi irányítottuk. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, végig nyomás alá helyeztük a Kunbaját, de továbbra is a legnagyobb problémánk a helyzetkihasználással van. Rendre rossz döntések születnek az ellenfél kapuja előtt, és ha nem tud egy csapat gólt rúgni, akkor győzni sem fog. Hiába játszottunk a fordulás után remekül, most sem sikerült a pontszerzés.

Kecskeméti LC – Kunbajai SE 0–1 (0–1)

Vármegyei I., 20. forduló
Kecskemét
2024. március 23., szombat, 15:00
JV: Moldván István (Berendi Tamás Csaba, Szeifert Dávid)

A KLC összeállítása: Kormos – Fleig, Katona, Récsei, Szabó Sz., Major, Selmeci, Márki, Bessenyei, Terbe, Schneider. Csere: Kurucz, Ludvigh, Szabó D.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu