A kupabúcsú után fontos a jó szereplés a bajnokságban

Szombaton a Kalocsát fogadjuk a vármegyei I. 4. fordulójában

Előző hétvégén történelmi mérkőzésre készültünk a MOL Magyar Kupában, ugyanis klubunk korábban még sosem jutott el a második fordulóig, ráadásul még nem találkozott egyszer sem NB-s ellenféllel. Ez most együtt valósult meg, hiszen az NB III-as Körösladány látogatott hozzánk. Az összecsapás azonban nem alakult jól a számunkra, a vendégek a papírformának megfelelően érvényesítették az osztálykülönbséget.

Innentől kedzve csakis a bajnokságra kell koncentrálnunk, és szombaton máris jó erőpróba vár ránk a Kalocsa ellen. Ellenfelünk három forduló után két vereséggel és egy győzelemmel áll. A Kiskőröstől 1–0-ra, a Kunbajától 3–2-re kapott ki, míg a Tiszakécske II-t 4–1-re legyőzte.  

Csapatunk is három ponttal áll jelenleg, hiszen az első körben a Soltvadkert otthonában elszenvedett 2–0-s vereségünk után a legutóbbi bajnokin idehaza 2–0-ra felülmúltük a Kiskőröst.

A múlt alapján a két csapat örökmérlege a Kalocsa felé billen, hiszen ellenfelünk hétszer győzött ellenünk bajnokin, mi ötször a Kalocsa ellen és hatszor döntetlen lett. Az előző idényben hazai pályán 0–0-t, idegenben 1–1-et játszottunk. Érdekesség, hogy a Kalocsa elleni mérkőzéseink közül az első hat találkozón egyszer sem tudtunk győzni, majd ezt a rossz sorozatot 2016-ban egy 6–0-s sikerrel szakítottuk meg. Ezt további kecskeméti győzelmek követték, azonban a KLC utolsó, Kalocsa elleni diadala 2020-ban volt. Azóta négy döntetlen mellett kétszer kikaptunk. Ezt a nyeretlenségi sorozatot szombaton szeretnénk megszakítani! A találkozó 16 óra 30 perckor fog kezdődni.

A vármegye I-es mérkőzésekre a belépők 500 forintért vásárolhatóak meg, 14 év alatt és 70 év felett ingyenes a belépés.

Márton Pál, a KLC vezetőedzője: – A hét eleji edzésen lezártuk a MOL Magyar Kupa sorozatot. Sajnos a kiesés és főleg a nagyarányú vereség traumát okozott, de mindezt magunk mögött hagytuk, a hibáinkat átbeszéltük és továbbléptünk. Mostantól csakis a bajnokságra fókuszálunk. A szombati, Kalocsa elleni találkozó előtt több játékosunk játéka is kérdéses sérülések és betegségek miatt. Elképzelhető, hogy a pontos kezdőcsapatot csak a meccs előtti utolsó órákban tudjuk fixálni. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy aki lehetőséget fog kapni, a tudása legjavát fogja nyújtani. A mentalitással nem lesz probléma, hiszen azt látom a srácokon, hogy mindenki nagyon motivált, és a bajnokságban jól akar szerepelni. Célunk a győzelem!

Kecskeméti LC – Anda Kalocsa FC

Vármegyei I., 4. forduló
2023. szeptember 02., szombat, 16:30
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves pálya

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu