A kupasiker után a Kiskőrös ellen készülünk

Folytatódik a bajnokság.

Megye I-es csapatunk az előző hétvégén szabadnapos volt, ám szerdán a megyei kupában sikerült kiharcolni Nagy Lajos csapatának a továbbjutást, miután 1-1 után büntetőkkel búcsúztatták a Soltvadkertet. Szombaton 16:30-kor már a Kiskőrös lesz a bajnokságban az ellenfelünk hazai pályán.

Kecskeméti LC–Soltvadkert 1–1 (1–0), büntetőkkel: 5–3

KLC: Kormos – Ónodi (Kovács D. 64.), Csordás, S. Juhász, Patvaros, Szűcs (Kanizsai 91.), Fekete (László 87.), Kőrös, Bozsik, Bessenyei (Terbe 76.), Major. Edző: Nagy Lajos.

Soltvadkert: Eifert – Katona (Dulai 42.), László, Tóth Á. (Ritter 82.), Hegedűs, Supka, Varga B., Gémesi, Molnár (Vincze 53.), Fék.

Gól: Bozsik (20.) ill. Gémesi (54.)

A továbbjutás egyben azt is jelenti, hogy csapatunk a 2022/2023-as évadban ott lesz a MOL Magyar Kupa főtábláján is. A megyei kupa április 27-én folytatódik.

A továbbjutás után jöhet a bajnoki erőpróba, hiszen a bajnoki címért küzdő Kiskőrös lesz az ellenfelünk szombaton 16:30-kor a Műkertvárosi Sportcentrumban. Ellenfelünk legutóbb 3-0-ra nyert, így természetesen szeretnének visszavágni játékosaink.

Nagy Lajos: – A Soltvadkert ellen a helyzetek alapján is jobbak voltunk, de így csak nagyobb az öröm, hogy büntetőkkel mentünk tovább, ráadásul újra ott lehetünk az országos táblán. Érződött picit, hogy a hétvége kimaradt meccs szempontjából, de remélem, hogy a Kiskőrös ellen nem fog akadozni a játékunk már. Veszítenivalónk nincs, nekünk a minél jobb helyezés a cél, míg a Kiskőrös a bajnoki címre hajt. Szeretnénk jó és taktikus csapatjátékkal megnehezíteni ellenfelünk dolgát. Ütőképes csapatunk van, tavasszal nem is kaptunk még ki, most is mindent megteszünk majd a győzelemért.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu