A sok hiányzó miatt nagyon fiatal csapattal is helytálltunk dobogóra törő ellenfelünkkel szemben

Az eredmény nem tükrözi a mutatott játékot

A Jánoshalma ellen léptünk pályára szombaton a Vármegyei I. 29. fordulójában. Számunkra ez volt az utolsó hazai bajnoki a szezonban, míg a Jánoshalmának az utolsó találkozója a bajnokságban. A találkozó előtt sajnos ismét felütötte a fejét csapatunkban egy betegséghullám, illetve volt, aki egyéb egészségügyi ok vagy sérülés miatt maradt ki a keretből.

Ennek köszönhetően egy nagyon fiatal brigád próbálta megtörni a Jánoshalma április közepe óta tartó veretlenségét. Jól is indult az összecsapás, taktikusan és fegyelmezetten játszottunk, azonban egy szabadrúgás után – némiképp váratlanul – megszerezte a vezetést a vendég együttes. A másik oldalon ziccer maradt ki, majd a második félidőben újabb egyenlítési lehetőségeink voltak. A második gólt viszont a Jánoshalma szerezte, majd a végjátékban ismét betalált Paksi Péter csapata, amely így 3-0-ra győzött.

Bár vereséggel búcsúztunk a hazai közönségünktől, a mutatott játék és hozzáállás miatt tapsot kaptak játékosaink. Szezonbeli utolsó mérkőzésünk június elsején Kiskunfélegyházán lesz.

A szombati találkozón ezúttal Márton Pál vezetőedző távollétében Horváth Zoltán edző meccselt.

Horváth Zoltán, KLC edző: – Rengeteg hiányzónk volt a Jánoshalma ellen. Többen betegség, eltiltás miatt nem álltak a rendelkezésünkre. Szerintem az elmúlt másfél év legfiatalabb keretével álltunk fel, ennek ellenére elmondható, hogy éretten, taktikusan játszottunk. A fegyelmezett védekezésünkre sokáig nem találta az ellenszert a Jánoshalma. Egy szabadrúgás után azonban sajnos gólt kaptunk. Ezután rögtön egyenlíthettünk volna, de kimaradt a ziccerünk. Mivel az első félidőben a szabadrúgásból bekapott gólon kívül nem forgott veszélyben a kapunk, a szünetben nem változtattunk sokat, és a második felvonásban nagy elánnal hajtottunk az egalizálásért. Bő egyóra játékot követően viszont egyértelmű büntetőt nem kaptunk meg, majd az ellentámadásból újabb gólt kaptunk. Végül 3–0-ra kikaptunk, de fiatal csapatunk megállta a helyét. Több volt ebben a mérkőzésben. Nem tartom reálisnak a végeredményt. Büszke vagyok a játékosainkra, mert szívüket-lelküket kitették a pályára.

Kecskeméti LC – Jánoshalmi FC 0–3 (0–1)

Vármegyei I., 29. forduló
2024. május 25., szombat, 17:30
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
JV: Kis Máté (Dobó Attila, Csöngető Endre)

A KLC összeállítása: Kormos – Balázs (Szabó D. 80.), Pintyi, Doktor (Kurucz 68.), Czumbil, Major, Selmeci, Ónodi, Kele, Bessenyei, Schneider.

Gólszerzők: Gáspár (32.), Nagy R. (68.), Lengyel (80.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu