Az Akasztó ellen folytatná felnőtt csapatunk a jó szériáját

Kezdés szombaton 17.30-kor

A Vármegyei I. 27. fordulójában az Akasztót látja vendégül együttesünk szombat délután. A két csapatot 12 pont választja el egymástól a tabellán, az Akasztó egy meccsel többet játszva a 8. helyen áll, míg a mieink a 13. pozíciót foglalják el.

Rosszul indult számunkra a tavasz, azonban a rossz sorozatunk két fordulóval ezelőtt megszakadt, hiszen idehaza legyőztük a Hartát, majd az előző körben egy igazi rangadót sikerült játszanunk Lajosmizsén, ahonnan egy ponttal távoztunk a 2–2-es végeredménynek köszönhetően. Az öltözőbe a több vereség után így végre visszaköltözött a jó hangulat, és felszabadultan készültek a srácok az akasztói találkozóra is.

Ellenfelünk nagyon stabil, kiváló játékerőt képviselő gárda, amely az elmúlt hetekben a legnagyobb riválisok, a bajnokaspiránsok dolgát is megnehezítette. Sőt, április közepén a Soltvadkertet idegenben le is győzte, amelynek okán a vadkertiek hosszú idő után lecsúsztak az élről. A jelenlegi listavezető Tiszakécske II. otthonában is elfogadható, 2–0-s vereséget könyvelhetett el az akasztói sereg, amely az előző körben a Kalocsával játszott 2–2-t.  

A két csapat őszi mérkőzését mi nyertük, idegenben Szabó Szabolcs találatával 1–0-ra diadalmaskodtunk. Különleges találkozó volt az ballábas játékosunk számára, hiszen a nyáron pont Akasztóról szerződött a KLC-hez (csakúgy, mint csapatkapitányunk, Márki Bence).

Ami az örökmérleget illeti, a két együttes eddig 18-szor találkozott egymással a vármegyei élvonalban. Ebből 12-szer győztünk, 6-szor az Akasztó nyert. Érdekesség, hogy döntetlen még sosem született.

Szurkolóink támogatására ezúttal is számítunk, várjuk őket a találkozóra!

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Kétségkívül jobb periódusban van a csapatunk, mint volt a tavasz folyamán korábban, amikor több vereséget is elszenvedtünk. Az előző fordulóban a Lajosmizse otthonából megérdemelten hoztunk el egy pontot, és az abból a meccsből – illetve az azt megelőző Harta elleni győzelmünkből – fakadó lendületünket szeretnénk átmenteni most hétévégére is. Lesznek ugyanakkor változások a keretünkben, ugyanis többen betegséggel küzdenek, valamint egyéb okok miatt nem számíthatunk néhány játékosunkra. Az viszont biztos, hogy akik helyettesíteni fogják a hiányzókat, jó állapotban vannak és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy nyerjünk. A három pontért lépünk pályára.

Kecskeméti LC – Akasztó FC

Vármegyei I., 27. forduló
2024. május 11., szombat, 17:30
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
JV: Bartucz  Tamás (Tihanyi Gábor, Kócsó Tibor Zsolt)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu