Az eddigi legnehezebb mérkőzésére készül a bajnokságban a KLC felnőtt csapata

A mieink a listavezető Kunbaja otthonába látogatnak szombaton

A két csapat felemás előjelekkel várja a szombati ütközetet. A Kunbaja nagyszerűen kezdte a szezont, négy forduló után vezeti a bajnokságot, miután három győzelem mellett csupán egy vereséget és ezáltal 9 pontot számlál. A KLC ellenfele a Tiszakécske II. elleni 3–0-s sikerrel indították az idényt, ezután a Lajosmizsét és a Kalocsát is legyőzték 4–1-re, illetve 3–2-re, ám az előző fordulóban Akasztón gól nélkül maradtak és 1–0-ra kikaptak.

A mieink sem kezdték rosszul a szezont, ugyanis a soltvadkerti vereséget a Kiskőrös 2–0-s legyőzésével és a Kalocsa elleni 2–2-es döntetlennel javították ki (utóbbi meccsen kétgólos hátrányból felállva).  Nem vár ránk azonban könnyű találkozó, ugyanis több játékosunkra sem számíthat a szakmai stáb sérülés, betegségek, illetve egyéb okok miatt. Az viszont biztos, hogy aki lehetőséget fog kapni, mindent megtesz, hogy elvegye a Kunbaja hazai veretlenségét!

A két csapat eddig csupán kétszer találkozott egymással. Az előző idényben hazai pályán – szintén hátrányból felállva – Bozsik Máté duplájával 2–1-re győztünk, míg idegenben gólnélküli döntetlen született. A találkozó szombaton 16 óra 30 perckor kezdődik.

Márton Pál, a KLC vezetőedzője: – Olyan nehéz most a helyzetünk, mint amilyen messze van Kecskeméttől Kunbaja. A múltheti helyzetünk ugyanis tovább romlott. Már a Kalocsa elleni találkozóról is többen hiányoztak sérülés vagy betegségek miatt, voltak olyanok, akik sérülten kellett, hogy vállalját a játékot. A hiányzóink száma azonban tovább romlott. Csakúgy, mint legutóbb, most is az utolsó pillanatban fog kiderülni, hogy milyen csapatot küldhetek pályára. Ismerjük a Kunbaja játékát és tudom, hogy ez a csapat még jobb, mint amilyen tavaly volt. Az előző szezonban a mostani ellenfelünk otthonában bravúros döntetlent játszottunk. Ezúttal is az a célunk, hogy minimum egy ponttal távozzunk Kunbajáról. Egy biztos, az eddigi bajnoki mérkőzéseink közül a mostani lesz a legnehezebb, de állunk a feladat elé!    

Kunbajai SE – Kecskeméti LC

Vármegyei I., 5. forduló
Kunbaja Sporttelep
2023. szeptember 9., 16:30
JV: Kiss László Attila (Apró Ferenc, Csúzi Előd)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu