Az éllovashoz utazunk szombaton

Zártkapus forduló lesz a megye I-ben.

Szombaton nagyon nehéz mérkőzés vár megye I-es férfi csapatunkra, hiszen a KLC az éllovas Jánoshalma vendége lesz 14:30-kor. Ősszel meg tudtuk nehezíteni itthon riválisunk dolgát, ez lenne a cél most is.

S. Juhász Tamás szerint a védekezés lesz a kulcs

A Jánoshalma számára eddig minden ideálisan alakult tavasszal, hiszen a nagy rivális KHTK sorra szórta el a pontokat, így jelenleg úgy vezetnek tisztán 6 ponttal, hogy kevesebb meccset is játszottak az őket üldözőknél. A JFC otthon kifejezetten erős, eddig összes bajnokijukat megnyerték saját pályájukon, így akkor is nagyon nehéz dolgunk lesz, ha ezúttal nézők nélkül kell megrendezni a találkozót az MLSZ döntésének értelmében. Csapatunk egy Harta elleni 3-2-es vereség után állna talpra, de tény, hogy már a pontszerzés is bravúr lenne ezúttal.

S. Juhász Tamás így várja a meccset:

„Jó iramú, harcos mérkőzésre számítok, ahol nagy szerepe lesz a párharcok megnyerésének az eredmény szempontjából. Véleményem szerint nem szabad, hogy egy játékos teljesítményét külső tényezők befolyásolják a 90 perc alatt, gondolok itt a zártkapus döntésre is. Csak saját magunkkal kell foglalkoznunk, akkor tudunk meglepetést is okozni. Tavaly már a meccs első perceiben vezetést szerzett a Jánoshalma, ez sajnos rányomta a bélyegét a játékra, nehéz ilyen fiatal csapattal az eredmény után menni. Bízom benne, hogy ebből tanultunk. Számunkra kulcsfontosságú lesz a szervezett védekezés, az egyéni hibák csökkentése. Az első lépés mindenképp, hogy kapott gól nélkül próbáljuk meg lejátszani a mérkőzést, majd a kialakított helyzeteket minél nagyobb százalékban értékesíteni. Nagyon nagy szerepe lesz a helyzetkihasználásnak!”

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu