Baján is a három pontért lép pályára felnőtt csapatunk

A Baja tabellán elfoglalt helyezéséből nem szabad kiindulni

Szombaton 16 órától a Baja otthonában vendégszerepel a felnőtt együttesünk a vármegyei bajnokság 8. fordulójában. Mind a két csapat győzelemmel hangolt erre az ütközetre. A mieink a városi rivális SC Hírös-Ép ellen győztek szerdán a vármegyei kupa 3. fordulójában. A találkozó nagyon izgalmasan alakult, 2-2-es rendes játékidőt követően tizenegyespárbajban bizonyultunk jobbnak. A Baja a Borotai SE otthonában győzött 1-0-ra Kerezsi Ferenc Zoltán 75. percben szerzett találatával.

Ami a bajnoki menetelést illeti, a két csapat más-más előjelekkel várja a szombatot, ugyanis a KLC legutóbb szép győzelmet aratott a Bácsalmás ellen és 7 ponttal jelenleg a 9. helyen áll úgy, hogy a legtöbb csapatnál két meccsel kevesebbet játszott, míg a Baja még nem győzött és csupán az utolsó előtti helyen áll.

Koch Tamás együttese Kecskeméten kezdte a bajnokságot, a Hírös-Ép otthonában játszott 0-0-t, majd hazai pályán a Jánoshalma ellen is gólnélküli döntetlent ért el. Ezt követően viszont a Soltvadkert, a Kiskőrös és a Kalocsa is legyőzte a bajai csapatot. Ami a legnagyobb problémája a Bajai LC-nek, az az, hogy a támadó gépezetük nem indult még be, öt mérkőzés alatt csak egyszer – a legutóbbi fordulóban Kalocsán – találtak be. Pedig ne felejtsük, tavaly a Baja újoncként a második helyen zárta a bajnokságot!

A mi csapatunk két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel áll öt bajnoki találkozó után. A szép kupasiker és a bácsalmási győzelem is lendületet adhat a bajai túrához.

A két csapat örökmérlegét illetően szűken a KLC áll jobban. A 6 egymás ellen lejátszott bajnokiból kettőt mi nyertünk meg (mindkettőt a 2016/17-es idényben), egyszer a Baja győzött (az előző szezonban hazai pályán 2-0-ra), valamint háromszor döntetlen született. A legtöbb gólt egy 2016-os 4–4-es döntetlen hozta, reméljük, hogy szombaton is szórakoztató, jó hangulatú összecsapás vár ránk.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Szeretnénk a bajnokságra is átmenteni a kupában aratott formánkat és erőt akarunk meríteni az SC Hírös-Ép elleni továbbjutásból. Az biztos, hogy a társaságra jó hatással volt a városi rivális elleni siker. A Baja nagy kérdőjel számunkra, ugyanis csak a 14. helyen áll a tabellán, de teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal több van bennük. Kiváló csapatról van szó, amely otthonában nehéz dolgunk lesz. A kupameccs miatt nem volt sok időnk erre a találkozóra fókuszálni, ennek ellenére a három pontért utazunk szombaton Bajára.

Bajai LC – Kecskeméti LC

Vármegyei I., 8. forduló
2023. szeptember 30., szombat, 16:00
Baja, Városi Sporttelep
JV: Rosta Kevin. Asszisztensek: Berger Tibor, Apró Ferenc

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu